Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Jong oneens met Bruggink: 'Alles met Ajax spelen'

Frenkie de Jong speelde vrijdag een geweldige wedstrijd met Jong Oranje (8-0), hetgeen hem complimenten van oud-voetballer en analist Arnold Bruggink opleverde. Volgens Bruggink móet De Jong spelen, bij Ajax of “ergens anders een half jaar”.

10 november 2017 - 23:39
UsershyraDesktopajax_dataimages7a0cd054d5a8b9b3212fb0e86fabc6ac_normal
Frenkie ziet perspectief. © Pro Shots

“Een speler die altijd vooruit denkt. Hij is een prachtige speler. Deze jongen moet voetballen”, zwijmelde de oud-voetballer van onder meer PSV bij rust. De complimenten maakten direct daarna plaats voor realisme. “Ik weet dat hij het heel graag bij Ajax wil, maar als Ajax hem zo lang buiten de basis houdt moet hij in de winterstop ergens anders een half jaar spelen. Dan neemt hij bijvoorbeeld Heerenveen op sleeptouw, bij wijze van.”

Direct na de wedstrijd speelde Fox Sports de bewierokingen door aan De Jong. “Mooi dat hij het zegt, ben ik blij mee. Maar ik wil gewoon bij Ajax in de basis spelen. Ik zie verhuren niet echt als een optie, laat me maar vanaf komend weekend alles bij Ajax spelen.”

Wel gaf het talent aan dat zijn geduld niet eeuwig is. “Als de situatie op een gegeven moment zo is dat ik geen perspectief meer zie bij Ajax dan moet ik misschien verder gaan kijken. Maar op dit moment is er nog genoeg perspectief en de club heeft veel vertrouwen in me.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >