Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

De digitale strontkar van Younes

De meeste Ajaxspelers zijn actief op sociale media als Instagram, Twitter, Facebook of Snapchat. Ik volg er maar een paar, want echt interessant vind ik hun updates vaak niet. De meeste accounts worden streng beheerd door het management van de speler en dat levert doorgaans weinig spannende (lees: saaie) content op.

08 november 2017 - 09:35
UsershyraDesktopajax_dataimages19717f228fe92d3b5b44556a908e1fe8_normal
Younes kreeg het zondag zwaar te verduren op sociale media © De Brouwer

Hakim Ziyech beheert wel zijn eigen Instagram stories. Ik zie hem dan vaak in standje chill onderuit in een auto hangen, luisterend naar muziek. Hij kijkt zijn volgers dan - met zijn hoofd knikkend op de beat - indringend aan. Echt boeiend wordt het nooit, maar ik ben ook niet de juiste doelgroep. Hij maakt het in ieder geval zelf, dat is tof.

En toch, ik snap best dat voetballers hun sociale media accounts vaak laten beheren. Het kan enorm afleiden. Als het goed gaat, dan ontvang je duizenden likes, hartjes en duimpjes omhoog, maar als het even niet goed gaat, dan wordt de digitale strontkar over je uitgestort. Amin Younes kan er na zijn ongelukkige misser tegen FC Utrecht over meepraten.

Ik stelde mij voor hoe Younes, alleen thuis op de bank, door zijn notificaties scrollt en al die vieze drek consumeert van zijn ‘fans’

Afgelopen zondag zag ik een screenshot van de Instagram pagina van Younes. Dat was ronduit akelig. De ongekend onfatsoenlijke en kwetsende dingen die de Ajacied op zich krijgt afgevuurd, maken droevig. De ongeneeslijke ziektes vliegen hem om de oren en de felheid van de reacties is werkelijk stuitend. Ik kan ze in deze blog niet herhalen. Het is te erg. Hier en daar zie ik gelukkig een steunbetuiging, maar ze zijn schaars.

Wat opviel aan de screenshot was dat Younes al die berichten voorzag van een cynisch hartje. Ook de meest kwetsende reacties werden door de Duitser ‘leuk gevonden’. Of Younes zelf achter de knoppen zat, weet ik natuurlijk niet, maar het was wel opvallend.

Ik stelde mij voor hoe Younes, alleen thuis op de bank, door zijn notificaties scrollt en al die vieze drek consumeert van zijn ‘fans’. Een droevig beeld. Ik merk dat de gedachte mij verdrietig maakt. Wat leven we eigenlijk in een nare wereld.

Een wereld waarin anoniempjes vanaf hun mobieltje of laptop de meest afschuwelijke dingen naar, in dit geval Younes, toesturen. Het zijn figuren die zich vaak achter een nepnaam verschuilen. Ze hebben ook vaak een profielfoto van hun huisdier. Mensen die vaak zelf geen donder hebben gepresteerd en al hun lelijkheid over het internet heen kotsen. Bah.

Ik heb geen idee of het digitaal bashen van Younes hen opluchting geeft, maar de linksbuiten zal er zeker niet beter van gaan voetballen. Kritiek is allemaal prima, maar doe asjeblieft een beetje normaal. Zo moeilijk is dat toch niet...?

 

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >