Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Boze vader Bailey bevestigt interesse Ajax en PSG

Craig Butler, de vader van Leon Bailey, is boos, heel boos. Supporters van Genk, waar Bailey nu speelt, zouden zijn zoon hebben uitgemaakt voor aap. Dat pikt de vader niet. Hij lijkt dan ook uit op een breuk, mogelijk biedt dat weer kansen voor Ajax.

18 augustus 2016 - 15:57
UsershyraDesktopajax_dataimagescc4de2d731847186100c763434cc088f_normal
Bailey in betere tijden bij Genk. © Pro Shots

Butler bevestigt in een uitgebreide en ietwat warrige reactie op Facebook tussen alle woede door dat Ajax inderdaad interesse heeft in zijn zoon. “Mijn zoon heeft aanbiedingen gehad van PSG en Ajax. Goede aanbiedingen. Ajax wil 11 miljoen betalen, PSG zelfs nog meer.”

Het bod van Ajax lijkt al van even geleden, want de vader geeft op Facebook dat werd besloten bij Genk te blijven uit liefde voor de club. Maar die liefde lijkt bekoeld na de racistische opmerkingen. “Hij zal het zelf niet zeggen, maar ik ken hem. Zijn hart is gebroken, net als het mijne. De liefde die we voor Genk en de supporters voelden, is weg,” aldus Butler.

“Ik ga zo snel mogelijk op zoek naar een transfer voor mijn jongens (halfbroertje Kyle Butler speelt bij Jong Genk, red.) zodat er geen aap meer in jullie shirt speelt,” is Butler resoluut.

Klik hier voor de volledige reactie van Butler. Hij reageerde overigens op een oproep van de supportersvereniging van Genk om de club positief te ondersteunen.

Voor de volledigheid hebben we ook nog uitgezocht waarom vader en zoon een andere achternaam hebben. De ouders van Bailey waren bij zijn geboorte al uit elkaar, daardoor kreeg hij de naam van zijn moeder.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >