Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax heeft aanvaller Bailey wederom op de korrel

De Jamaicaanse aanvaller Leon Bailey staat bovenaan de verlanglijst van Ajax, melden VI en De Telegraaf. Dat is niet voor het eerst. Het talent speelde al bij het Slowaakse AS Trencin, met de bedoeling daar te rijpen en wellicht naar Amsterdam te komen. Ajax werkte via Tscheu La Ling samen met de Slowaakse club.

18 augustus 2016 - 11:30

In 2015 kocht KRC Genk de negentienjarige voor - naar verluidt - zo’n 1,4 miljoen euro. In de Belgische Jupiler Pro League werd hij prompt uitgeroepen tot talent van het jaar. De internationale interesse volgde bijna vanzelf. Paris Saint Germain, Chelsea en Manchester City hebben een oogje op de spits.

Over Bailey en diens broertje Kyle Butler zei toenmalig Ajax’ hoofd talentontwikkeling Ruben Jongkind tegen Ajax Life in 2015: “Dat zijn spelers die via AS Trencin de overstap naar ons kunnen maken. Financieel is dat gunstig, maar de tussenstap is ook belangrijk vanuit sociaal-emotioneel, fysiek en mentaal perspectief.”

Ajax besloot de Jamaicaan toen (nog) niet te halen. De eventueel op handen zijnde omweg via Genk en zijn prestaties in België zorgen dat Bailey nu een prijskaartje heeft van ongeveer 11 miljoen euro. 

Voor Marc Overmars wordt het halen van het talent uit het land van Bob Marley nog een hele toer. Er is interesse van Europese topclubs en Genk wenst niet mee te werken aan een transfer. Technisch directeur Dimitri De Conté: “Voor Bailey circuleren bedragen waar de meeste clubs geen nee tegen zeggen, maar wij doen dat momenteel wel.” De club wil het talent nog één jaar langer houden.

Bailey’s contract loopt nog tot  2020. Z’n vader, Craig Butler (andere achternaam) is ook z’n zaakwaarnemer. Hij is op ramkoers met Genk, waar ook broertje Kyle Butler in ‘Jong’ speelt.

Kortom; alle ingrediënten voor een spannende transfersoap zijn aanwezig. Kijk als voorbereiding vooral naar onderstaande YouTube-video van Smile Jamaica uit 2014, waar pa Butler met de zonen onder meer vertellen over Ajax (“You both signed for Ajax?”), Nike en de mogelijkheden van beide talenten.

Don’t worry, about a thing. Zou je zeggen op basis van de videobeelden.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >