Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Muric vreesde even voor het 'Meleg-scenario'

Hij moest er anderhalf jaar op wachten, maar Robert Muric debuteerde tegen Excelsior in stijl: met een assist. De negentienjarige Kroaat spreekt inmiddels op alle fronten de juiste taal.

04 maart 2016 - 11:28
UsershyraDesktopajax_dataimagesebd69a4aaed24294771d7df239acf64e_normal
Muric doet als debutant gelijk van zijn spreken. © Pro Shots

Lange tijd worstelden speler en trainers met communicatieproblemen. Muric sprak geen Nederlands, en geen Engels. Frank de Boer grapte dat hij geen idee had of Muric hem begreep als hij het talent zei dat hij diep moest gaan. “Hij zegt dan 'ja', maar ik heb geen idee of hij me snapt.”

Een jaar later is Muric waar hij wil zijn: in beeld bij het eerste elftal. Dat zorgt ook voor opluchting. Hij zou liegen als hij nooit dacht aan eenzelfde lot als Dejan Meleg, het Servische talent dat bij Ajax maar niet wist te aarden en inmiddels is teruggekeerd naar FK Vojvodina.

Muric tegen Ajax Life: “Ik was wel een beetje bang dat met mij hetzelfde zou gebeuren. Daar heb ik ook met de trainers over gesproken. Ze zeiden dat het wel goed zou komen als ik maar hard bleef trainen.”

De Kroaat staat bij Jong Ajax op zeven treffers en twaalf assists. En dus een assist in Ajax 1, in amper tien minuten speeltijd. Andries Ulderink (trainer Jong Ajax): “Toen hij de bal op Klaassen gaf, zei ik: 'kijk, dat is typisch Muric'. Hij is gegroeid in het zelf graag willen scoren, maar als hij ook maar even denkt dat een ander er beter voor staat, zal hij de bal afgeven. Hij heeft een goed oog voor zijn medespelers.”

Het volledige interview met Robert Muric staat in de papieren versie van Ajax Life, die donderdag bij alle leden van SV Ajax is bezorgd. Wil jij de krant ook ontvangen? We hebben een mooie aanbieding!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >