Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz gaat weer kijken naar lijstje strafschoppennemers

De vraag die blijft hangen na de 2-0-zege op FC Groningen is wie de volgende strafschop mag nemen. Hakim Ziyech schoot zijn eerste vanmiddag raak, maar schoot tien minuten later van elf meter hard tegen keeper Sergio Padt aan. En dus moet hij weer achteraan sluiten.

04 december 2016 - 18:27
UsershyraDesktopajax_dataimages41d7b422bafa09eaca1711ce901e15ad_normal
Ziyech schoot raak, maar miste ook van elf meter. © Pro Shots

Ziyech is de derde strafschoppennemer al dit seizoen. Davy Klaassen was nummer één, maar miste uit tegen Panathinaikos, Lasse Schöne deed hetzelfde in de thuiswedstrijd tegen Excelsior.

Wie is de volgende op de lijst? Trainer Peter Bosz liet daar niets over los. Op de vraag van Ajax Life keek hij even perschef Miel Brinkhuis aan en vroeg of hij ‘m wilde nemen. Om daarna serieus te antwoorden dat hij daar 'eens rustig naar gaat kijken'.

Anwar el Ghazi lijkt het in elk geval niet te worden. De rechtsbuiten, die vandaag terugkeerde na een maandje Jong Ajax als straf, wilde graag Ajax’ eerste van vandaag nemen, nadat hij zelf was neergelegd.

“Dat was een beetje too much,” vond ook Bosz. “We hebben een lijstje dat we volgen. Het was niet nodig dat hij hem wilde nemen. Het tekent misschien zijn gretigheid.”

El Ghazi kon wel terugkijken op een goede invalbeurt. Hij lokte een strafschop uit en was bij diverse aanvallen betrokken. Bosz tevreden: “Hij vroeg niet alleen de bal in de voet, we wilden juist ook de ruimte achter de achterhoede benutten. Dat is prima gelukt.”

Bosz was verder vooral te spreken over het resultaat. “Ik heb geen sprankelend Ajax gezien. In de tweede helft hadden we iets meer grip, maar dit was niet het Ajax dat ik graag wil zien. We hebben terecht gewonnen, maar ik had liever een gemakkelijkere middag gehad. Je speelt nooit 34 wedstrijden goed, er zitten mindere tussen. Als je die wint, kun je tevreden zijn.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >