Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Boilesen speelde nog geen minuut, maar ligt wel op schema

Wij dachten: eens kijken hoe Nicolai Boilesen het doet sinds zijn vertrek bij Ajax. Dus tijd om statistieken erbij te pakken, maar wat blijkt? De linksback speelde nog altijd geen minuut voor FC Kopenhagen. Dat is voor ons reden om met Denemarken te bellen.

23 november 2016 - 10:50
UsershyraDesktopajax_dataimages8762c68f229c93c491d62ebdeab7e975_normal
Boilesen in Ajaxshirt lijkt alweer een eeuwigheid geleden. © Ajax Images

Het is al anderhalf jaar geleden dat Boilesen voor het laatst een officiële wedstrijd speelde. Het is een wedstrijd waar hij liever niet aan wordt herinnerd. Ajax speelde barslecht en verloor met 2-1 van FC Dordrecht, waarbij de aanvoerder er slecht uitzag.

Dat was mei 2015, inmiddels is het november 2016. En sinds die zonnige dag in Dordt speelde Boilesen geen minuut meer. Hij raakte bij Ajax op een zijspoor en de gewenste transfer naar een grote competitie bleef uit, waarna Kopenhagen toehapte.

De kampioen van Denemarken is actief in de Champions League en verzekerde zich zonder Boilesen van Europese overwintering, in welk toernooi staat nog open. Wij belden met Mads Glenn Wehlast, verslaggever van Ekstra Bladet, om te informeren naar de stand van zaken.

“FC Kopenhagen heeft Boilesen vastgelegd met het oog op de lange termijn. Hij traint volle bak en heeft geen nieuwe blessures of terugslag meer gehad. Het plan is dat hij er na Kerst klaar voor is om wedstrijden te spelen,” aldus Wehlast tegenover Ajax Life.

Boilesen is vorige week vader geworden en Kopenhagen meldde op zijn website dat het eerste optreden bij het tweede elftal wegens ‘ziekte’ werd uitgesteld, maar Wehlast rekent echt pas na Kerst op Boilesen. “Ik val in herhaling, maar het wordt echt 2017 voordat hij weer speelt.”

Kopenhagen nam Boilesen onder contract met het oog op de toekomst, aangezien de vaste linksback, Luwig Augustinsson, wel eens verkocht kan worden. De verwachting is dat Augustinsson het seizoen nog afmaakt om daarna een stap te zetten. Boilesen kan hem dan opvolgen.

Wehlast: “Dat is het plan, al heeft Nicolai nog een lange weg te gaan. Het is moeilijk om je puur via trainingen terug te knokken naar het hoogste niveau, maar ik heb er zelf alle vertrouwen in dat Nicolai het waarmaakt. Het talent heeft hij en ik heb hem een paar keer gesproken, het vertrouwen is er.”

“Er is in Denemarken nog altijd veel sympathie voor Boilesen en de supporters staan achter het plan van de club. Kopenhagen hoefde geen transfersom te betalen, daarom wordt club en speler de tijd gegund. Het hoofdstuk Ajax is voor Nicolai definitief afgesloten, hij praat er niet meer over. Het is tijd om vooruit te kijken, naar 2017.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >