Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

We zien Paauw niet als vijand, maar vinden Nijland gewoon een betere kandidaat

Waarschuwing: deze blog gaat niet over Ajax, maar is wel in het belang van onze club en het totale Nederlandse voetbal. Voor zowel amateurs als profs. Ik was woensdagavond namens onze vereniging in Zeist voor een kennismaking met de drie kandidaten voor het bondsvoorzitterschap van de KNVB.

24 mei 2024 - 16:01
KNVB 1200
Ons stemadvies: stem Hans Nijland. © Pro Shots

Als supportersvereniging Ajax zijn we aangesloten bij het Supporterscollectief Nederland en waren daarom present. Ook alle Supporter Liaison Officers (SLO’s) van alle clubs waren aanwezig. In een bomvolle vergaderkamer kregen de drie kandidaten de gelegenheid zichzelf te presenteren. En vragen te beantwoorden. De drie kandidaten: Jeanet van der Laan (D66), Hans Nijland (voorheen FC Groningen, nu onder meer voorzitter HSC) en Frank Paauw (hoofdcommissaris politie Amsterdam).

Van der Laan begon haar presentatie met een open blik in de zaal. Ze probeerde de aanwezigen vooral te overtuigen van haar politieke netwerk als toegevoegde waarde voor de KNVB. Handig wist zij de vragen met wedervragen te beantwoorden. De antwoorden op die wedervragen nam ze mee als tips.

Nijland stond vol energie voor de groep aanwezigen. Hij vertelde over de vele ervaringen die hij opdeed in zowel het betaald- als amateurvoetbal. Nijland liet blijken dat hij een brede blik had op de problemen binnen zowel het prof- als amateurvoetbal. Ook hij is, net als de twee andere kandidaten, tegen collectieve straffen. Opvallend was dat Nijland aangaf dat je de rol van bondsvoorzitter niet moet onderschatten, maar zeker ook niet moet overschatten.

Na woensdagavond zijn wij er eens te meer van overtuigd dat Nijland de beste kandidaat is.

Als laatste in de rij stapte Paauw naar voren. Hij opende door te zeggen dat velen in de zaal hem waarschijnlijk als vijand zien. Nou, ik zie u helemaal niet als vijand, meneer Paauw. Wel zien veel voetballiefhebbers gewoon een betere kandidaat met een beter CV voor deze functie. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de aanwezigen op deze woensdag geen voorstander zijn van uw kandidaatschap. Dit vanwege uw achtergrond. Maar neem dit nu niet te persoonlijk. Het kan namelijk gewoon dat er iemand beter op een bepaalde functie past dan een ander.

De bondsvergadering en de verkiezing van bondsvoorzitter zijn maandag. Helaas mogen SLO’s en supporters niet stemmen. Wel brengen dertig afgevaardigden uit de amateurregio’s en dertig clubdirecteuren van de betaald voetbalorganisaties hun stem uit.

Ik hoop dat iedereen met een open blik de beste keuze maakt voor het totale Nederlandse voetbal. Wij spraken als supporters en SLO's - dat was de wens van de clubs - met de kandidaten voor het bondsvoorzitterschap. Na woensdagavond zijn wij er eens te meer van overtuigd dat Nijland de beste kandidaat is.

Nijland is de enige met bestuurlijke ervaring in zowel het amateur- als profvoetbal. Hij begrijpt wat er speelt in de stadions en op de sportparken en snapt ook de beleving van supporters.

Nijland is de enige met bestuurlijke ervaring in zowel het amateur- als profvoetbal. Hij begrijpt wat er speelt in de stadions en op de sportparken en snapt ook de beleving van supporters. Hierdoor kan hij een verbindende rol spelen, zowel intern bij de KNVB als extern richting clubs en andere betrokkenen.

Daarnaast heeft Nijland de meeste energie van de drie. Daarmee kan hij de KNVB en haar 1,2 miljoen leden in onze ogen het beste vertegenwoordigen. Bovendien heeft Nijland de steun van veel amateurclubs, zo bleek vrijdag uit een bericht van de belangenorganisatie amateurvoetbalverenigingen. Als vertegenwoordiger van de amateurs zou je daar toch naar moeten luisteren?

Onze oproep aan de stemgerechtigden: stem op de beste bondsvoorzitter die kan rekenen op de steun van amateurclubs, profclubs en supporters.

Ons stemadvies is duidelijk: stem Hans Nijland!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >