Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor denkt dat maatje Brobbey best jaloers is op zijn twee goals

Overtuigend was het niet, maar Ajax kende uiteindelijk een zorgeloze middag in Volendam: 1-4. Kenneth Taylor was twee keer trefzeker. Hij vertelde na afloop over de samenwerking met Chuba Akpom, zijn toekomst bij de club en zijn ‘jaloerse’ maatje Brian Brobbey.

05 mei 2024 - 17:42
Taylorvolaja800
Taylor ruilt Ajax niet zomaar in. © Pro Shots

Dat Taylor vaak in scoringspositie kwam, had volgens hem te maken met zijn plek op het veld. De middenvelder speelde in het Kras Stadion op de tienpositie, waar hij zich het lekkerst voelt. “Ik vind het fijn ergens te komen, niet om er al te staan,” zo legt hij na afloop uit in de knusse perskamer van FC Volendam. 

“Het heeft ook te maken met Brian Brobbey en Chuba Akpom. Ik kan goed bewegen onder twee balvaste spitsen,” zo vervolgt Taylor, die de loftrompet steekt over de Engelse spits. “Chuba is top. Hij speelde echt een goede wedstrijd. Daarnaast is hij een echte prof. Hij geeft altijd honderd procent en laat nooit z’n koppie hangen.” 

Brobbey was opnieuw trefzeker in Volendam, maar Taylor maakte twee goals. Of zijn maatje in de spits daar jaloers op is? “Ik denk het wel,” zo grapt de middenvelder. “Nee hoor, we zijn altijd heel blij voor elkaar. Brian maakte ook een goede goal met z’n linker.” 

Aanbevolen
Scorende Akpom weet nog niet waar zijn toekomst ligt

Ajax wacht een interessante transferzomer. Er vertrekken ongetwijfeld weer spelers uit Amsterdam. De clubleiding ziet Taylor echter als onderdeel van het geraamte van volgend seizoen. Als het aan hen ligt, mag hij in principe niet weg. “Het is mooi dat ze vertrouwen in me hebben, maar ik ruil deze club sowieso niet zomaar in.”

Met nog twee eredivisiepotjes te gaan, doet Ajax goede zaken in de strijd om de vijfde plek. Toch kan de ploeg niet achteroverleunen. Het gat naar NEC en FC Utrecht is klein, zo weet ook Taylor. “Het zijn nog twee finales. Zo benaderen we de wedstrijden ook. Het enige wat we moeten doen, is winnen.”

Aanbevolen
Van ’t Schip: ‘Voor ontwikkeling Hato goed dat hij linksback speelt’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >