Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Scorende Akpom weet nog niet waar zijn toekomst ligt

Chuba Akpom moet het dit seizoen voornamelijk doen met invalbeurten. Tegen FC Volendam (1-4) verscheen de Engelsman voor de verandering eens aan de aftrap. Hij maakte na rust toch alweer zijn elfde eredivisietreffer van het seizoen.

05 mei 2024 - 17:36
Akpom Volaja 1200
Akpom is blij na zijn elfde eredivisietreffer. © Pro Shots

“Scoren en drie punten pakken. Dan kun je spreken over een prima middag,” zo reageert Akpom tegenover ESPN. De aanvaller speelt het liefst op de tienpositie of in de spits, maar in het Kras Stadion speelde hij vanaf de rechterflank. Hij krijg de vrijheid naar het centrum te komen. Dat is een rol die hij niet is gewend.

“Dat is lastig, maar ik probeer het zo professioneel mogelijk in te vullen. Of ik nu start of van de bank kom. Ik doe altijd mijn best,” vervolgt Akpom, die niet weet of hij in de resterende twee competitieduels ook samen met Brobbey in de basis wordt gepositioneerd. “Ik weet niet of de coach vaker voor deze speelwijze gaat kiezen. Ik volg de instructies op. Als ik speel, geef ik 110 procent.”

Of Akpom ook komend seizoen Ajacied is, kan hij nu nog niet zeggen. “Ik weet niet wat de club wil. Voor mij is het belangrijkste plezier te hebben in voetbal. Het maakt niet uit waar. Er zijn nog twee reguliere competitiewedstrijden te spelen. Daarna kijken we verder. Ik kan de toekomst niet voorspellen. Voor nu zijn de drie punten het belangrijkst.”

Aanbevolen
Taylor denkt dat maatje Brobbey best jaloers is op zijn twee goals

Jordan Henderson maakte na een periode van blessureleed zijn rentree. Ook de middenvelder was content met het resultaat in Volendam. “Ik denk dat we een aardige wedstrijd speelden. We scoorden goede goals, maar het is jammer dat we de nul niet hielden. De drie punten zijn echter het belangrijkst.”

De middenvelder, die bij afwezigheid van de geschorste Steven Bergwijn de aanvoerdersband om zijn arm had, beaamt dat het na rust beter liep bij Ajax. “We speelden toen iets directer, met wat meer druk op de bal.”

Ondanks dat hij pas net is hersteld van een blessure, maakte Henderson de meeste meters van iedereen op het veld. “Het voelt goed om terug te zijn,” glimlacht hij. “Blessures zijn altijd frustrerend. In de afgelopen weken heb ik goed getraind. Ik wilde er zeker van zijn dat ik bij mijn rentree weer topfit zou zijn.”

Door de overwinning behoudt Ajax de vijfde plek op de ranglijst. Almere City en Vitesse zijn de laatste twee tegenstanders in de reguliere competitie.

Aanbevolen
Van ’t Schip: ‘Voor ontwikkeling Hato goed dat hij linksback speelt’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >