Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rensch dankt fans voor steun: ‘Vond dat ik even bij ze moest blijven’

Devyne Rensch sloot het seizoen met Ajax af met een 2-2-gelijkspel op bezoek bij Vitesse. Toch wilden we ook even met hem terug naar het thuisduel met Almere City, een week eerder. Nam hij toen afscheid van de supporters?

19 mei 2024 - 17:58
Rensch 1200
Rensch is de supporters onwijs dankbaar. © Pro Shots

We zagen Rensch na het laatste fluitsignaal van Almere City-thuis (3-0) naar de supporters op Zuid lopen. In zijn eentje. Daar stond hij een poosje te klappen richting de aanhang. Het leek erop alsof hij iedereen gedag zei en dat hij zijn laatste thuisduel had gespeeld. Wij van Ajax Life vroegen of we dat goed hadden gezien.

“Nee, nee, nee,” reageert de verdediger in de persruimte van het Gelredome. “Het was gewoon een pijnlijk seizoen. Ik heb gezien hoe supporters het hele jaar achter ons stonden. Daar ben ik dankbaar voor. Na Almere-thuis vond ik dat ik even bij ze moest blijven om ze te bedanken. Dat was het eigenlijk. Of je er meer achter moet zoeken? Nee!” Nou ja, dat is dan duidelijk, al kan er de komende weken alsnog genoeg gebeuren op transfergebied.

Rensch had niet genoten van Vitesse-uit en gaf eerlijk toe blij te zijn dat het seizoen er eindelijk opzit. “Het was een lastige wedstrijd met over en weer kansen. Het spel ging heel snel op en neer. We waren slordig aan de bal en leden veel balverlies. Vitesse kreeg te veel kansen uit counters. De ruimtes waren ook veel te groot, waar we die juist klein moesten houden,” zuchtte Rensch.

Aanbevolen
Van ’t Schip over volgend seizoen, Henderson en de seizoensafsluiter

Volgens de op links spelende rechtsback had het niks met een gebrekkige mentaliteit te maken, maar vooral met afstemming. “We liepen te veel naar achter. Zij kregen veel te veel ruimte, al stonden wij verdedigend ook niet goed. Daar moeten we veel scherper in zijn. We gaven te makkelijk de kansen weg, maar maakten die van onszelf ook niet af.”

Rensch werd ook gevraagd naar de rol van Jordan Henderson. De verdediger is nog altijd blij dat de Engelsman Ajax tijdens de winter te hulp schoot. “Hij is een echte leider met zoveel ervaring. Dat zie je op de trainingen, maar ook als je met hem praat. Niet alleen over voetbal, maar ook over het leven. Het is een goede kerel. Ik heb veel van hem opgestoken. Denk dan aan coaching, het neerzetten van een team, continu bezig zijn met de mensen om je heen, beleving en direct spel.”

Of Henderson en Rensch volgend seizoen nog samen bij Ajax spelen? Dat gaan we spoedig meemaken. De twee schuiven maandagmorgen nog wel aan voor een gezamenlijk ontbijt op De Toekomst. Daarna gaat ieder zijn weg. Rensch heeft al een vakantie geboekt. “Ik ga negen daagjes op vakantie naar Cyprus. Daar wil ik even tot rust komen, want voor je het weet begint het nieuwe seizoen alweer.”

Daarover zegt Rensch een positief gevoel te hebben. “Niet alleen ik, maar iedereen die bij Ajax werkt heeft daar vertrouwen in. Het gaat helemaal goedkomen met Ajax.”

Daar houden we je aan, Devyne!

Aanbevolen
Schutterend Ajax sluit rampjaar ‘in stijl’ af en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >