Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip over volgend seizoen, Henderson en de seizoensafsluiter

John van ’t Schip wilde in Gelredome maar weinig vertellen over het 2-2-gelijkspel tegen Vitesse. De trainer is vooral blij dat het seizoen erop zit. Of nou ja, eerder opgelucht zelfs. Hoe zijn rol er volgend seizoen uitziet? Natuurlijk werd ook die vraag weer gesteld.

19 mei 2024 - 17:23
Schip 1200
Hij ziet zijn Ajax schutteren in Arnhem. © Pro Shots

“Ik heb een goed gesprek gehad met Alex Kroes. We gaan eruit komen. Volgend seizoen begin ik in een andere rol. Welke? Dat wordt later bekendgemaakt. Dat is nu nog te vroeg,” aldus Van ’t Schip. Het lijkt er echter sterk op dat hij een rol krijgt toebedeeld in het technisch hart van Ajax. Eigenlijk zoals vanaf begin af aan al de bedoeling was.

Van ’t Schip ging wel in op zaken die wat hem betreft moeten worden aangepakt. “De balans in de selectie moet beter. We hebben meer ervaren spelers nodig die jonge jongens bij de hand nemen. Ook is rust in de club nodig. Dat is er onvoldoende geweest. Als dat lukt, dan kan Ajax grote stappen maken. Het wordt een klus voor Alex, Marijn Beuker en Kelvin de Lang om het allemaal op een goede manier in te vullen.”

Als Van ’t Schip spreekt over ervaren spelers, dan kom je ook uit bij Henderson. Hoe kijkt de coach terug op de rol die de Engelsman heeft gespeeld?

“Het was wisselvallig in de zin van prestaties. Hij had ook blessures die hem niet hielpen. Hij kwam uit Saoedi-Arabië en had ook tijd nodig om op te trainen. Toen hij eenmaal kon spelen, waren afwisselend Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Brian Brobbey geblesseerd. Het was voor hem dus niet makkelijk om het elftal te dragen. Daar heb je meer spelers voor nodig.”

Aanbevolen
Rensch dankt fans voor steun: ‘Vond dat ik even bij ze moest blijven’

Van ’t Schip kreeg ook de vraag of hij – als het even zou kunnen – door zou gaan met Henderson. Die vraag ging hij handig uit de weg door te stellen dat hij dat wel met Kroes, Beuker en De Lang zou bespreken. En dus niet met de nieuwsgierige journalisten in Gelredome.

Gevraagd naar het absolute sportieve dieptepunt onder zijn leiding, hoefde Van ’t Schip niet na te denken. “Ik weet er wel eentje. De nederlaag in Rotterdam,” doelt hij op de pijnlijke 6-0-verliespartij in De Kuip. Al met al noemt hij zijn tijd als trainer in de Johan Cruijff Arena een mooie ervaring. “Samen met staf en spelers klommen we van plek achttien op naar de vijfde plek. En dat met veel blessureleed. We haalden uiteindelijk Europees voetbal. Er zat niet veel meer in.”

De spelers van Ajax melden zich maandag nog voor een gezamenlijk ontbijt op de club. Daarna gaat iedereen zijn eigen weg. Dan is het seizoen echt klaar. Waar de een zich opmaakt voor het EK 2024, gaat de ander op vakantie. Kroes en zijn collega's moeten de vakantie overslaan. Er is werk aan de winkel.

Aanbevolen
Zo ziet het Europese kwalificatieschema van Ajax eruit

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >