Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip ziet ook met Bergwijn en Berghuis brood in nieuw systeem

Volgens John van ’t Schip kunnen Steven Bergwijn en Steven Berghuis – wanneer ze weer fit zijn – ook prima uit de voeten in het systeem met vijf verdedigers zoals Ajax dat nu speelt. Dat zei hij na het doelpuntloze gelijkspel tegen Aston Villa.

08 maart 2024 - 07:23
Schip 2 1200
Van ’t Schip druk coachend langs de lijn. © Pro Shots

Ajax kwam sterk voor de dag tegen Aston Villa. Achterin kwam er geen Engels muisje door, terwijl er voorin met wat mazzel zou zijn gescoord. Brian Brobbey en Kenneth Taylor waren er dichtbij, terwijl ook invaller Chuba Akpom gevaarlijk was met de kop.

Van ’t Schip toonde zich achteraf dik tevreden. Hij lijkt niet van zins voorlopig terug te schakelen naar een 4-3-3-formatie, ook niet wanneer de twee Bergen weer fit zijn. Hij is van mening dat Berghuis en Bergwijn ook uitstekend zijn in te passen in de formatie met vijf man achterin. Bergwijn naast Brobbey en Berghuis erachter, zou bijvoorbeeld prima kunnen, zo bevestigde hij op de persconferentie.

De trainer gaf ook toe dat het wegvallen van de twee vleugelaanvallers een reden was om naar een nieuw systeem te grijpen. Nu het aardig lijkt uit te pakken, ziet Van ’t Schip weinig reden er weer vanaf te stappen. Hij hield er twee keer op rij de nul mee tegen FC Utrecht en Aston Villa. Dat had niemand verwacht. Je mag het pure winst noemen ten opzichte van de open huisdagen ervoor.

Aanbevolen
Van ’t Schip roemt centraal verdedigingstrio en Europese sfeer in stadion

“Zo’n systeemwijziging kan ook niet aanslaan, maar dat doet het nu wel. Dan is het aan de spelers die terugkomen om zich aan te passen. Die kunnen straks ook in dit systeem spelen,” stelde Van ’t Schip, om erna wederom te bevestigen dat Bergwijn heel goed naast Brobbey kan spelen, met Berghuis erachter.

Hoe is het eigenlijk met het tweetal? Bergwijn revalideert, maar daarmee is het nog wel geduld hebben. Met Berghuis gaat het wel de goede kant op. Zodanig goed dat hij mogelijk de wedstrijdselectie voor het thuisduel met Fortuna Sittard haalt. Deze staat voor zondag op de rol.

Ook Josip Sutalo kan dan weer spelen. De Kroaat was tegen Aston Villa geschorst, maar zondag is hij weer van de partij. Dat komt goed uit, want Devyne Rensch is dan wegens een schorsing afwezig. Zodoende kan Sutalo zijn plekje achterin overnemen.

Aanbevolen
Jarige Hato kreeg veel energie van kolkende Johan Cruijff Arena

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >