Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jarige Hato kreeg veel energie van kolkende Johan Cruijff Arena

Jorrel Hato wilde na het doelpuntloos gelijkspel tegen Aston Villa alleen de gelukwensen voor zijn verjaardag in ontvangst nemen. De uitslag vond hij geen felicitatie waard, om de simpele reden dat er volgens de nu achttienjarige verdediger meer had ingezeten.

Door Jordy Haak
07 maart 2024 - 21:53
Hato Ajaavl 1200
Hato voelt het vertrouwen groeien. © Pro Shots

“De uitslag is oké, maar we wilden winnen,” klonk het stellig uit de mond van de jarige job. “Ik heb het gevoel dat we een goede wedstrijd speelden. Via Brian Brobbey en Kenneth Taylor kregen we grote kansen, terwijl we bijna niks weggaven. Als we iets efficiënter waren geweest, hadden we kunnen winnen. Toch is het een prima uitgangspositie richting de return.”

In de bespiegelingen vooraf werd Ajax door menigeen kansloos geacht tegen de nummer vier van de Premier League. Dat Ajax in de stijf uitverkochte Johan Cruijff Arena de bovenliggende partij was, kwam voor Hato desondanks niet als een verrassing. “Ik denk niet dat Aston Villa slecht was. Wij speelden een goede pot. We hadden een plan en dat voerden we op de juiste manier uit.”

“Afgelopen weekeinde hielden we tegen FC Utrecht de nul. Dat gaf vertrouwen,” vervolgt Hato. “We wilden nu compact beginnen, maar wel hoog drukzetten. Dat deden we op veel momenten goed,” aldus de centrumverdediger, die beaamde dat hij zich prettig voelt bij het nieuw geïntroduceerde 5-3-2-systeem.

Aanbevolen
Van ’t Schip roemt centraal verdedigingstrio en Europese sfeer in stadion

“Je ziet dat we aan en zonder de bal zijn verbeterd. In balbezit proberen we vooruit te voetballen, terwijl we verdedigend weinig weggeven. In de laatste wedstrijden voelden we dat het goed gaat. Dan krijg je aan de bal vanzelf meer durf en lef,” aldus Hato in reactie op een vraag van Ajax Life.

Ook sprak hij lovende woorden over Ahmetcan Kaplan. “Hij straalt rust uit aan de bal en is verdedigend keihard. Het is fijn om naast hem te spelen.”

Dat Ajax volop passie en strijdlust in de wedstrijd legde, sloeg over op het publiek. De tribunes kolkten als vanouds. Dat was alweer even geleden. Het ontging Hato vanzelfsprekend niet. “Ik hoorde de supporters negentig minuten lang. Dat geeft energie en een boost. Of we merken dat het vuurtje overslaat als we alles in de strijd gooien? Ik heb altijd het gevoel dat het publiek achter ons staat.”

Hato blies donderdag dus achttien kaarsjes uit, maar een feestje na de wedstrijd zat er niet in. “Nee hoor, er staat niks speciaals op het programma. Ik ga zo gewoon lekker naar huis,” klonk het nuchter.

Aanbevolen
Van ’t Schip ziet ook met Bergwijn en Berghuis brood in nieuw systeem

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >