Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip roemt centraal verdedigingstrio en Europese sfeer in stadion

Ajax verraste donderdag vriend en vijand door heel sterk, energiek en strijdvaardig voor de dag te komen tegen Aston Villa. Een kleine zege in een kolkende Johan Cruijff Arena had gekund, maar de ploeg van John van ’t Schip moest genoegen nemen met een 0-0-gelijkspel.

07 maart 2024 - 22:11
Schip Villa 1200
Van ’t Schip ziet Sosa aan zich voorbijvliegen. © Pro Shots

En daarmee heeft Ajax op donderdag 14 maart nog alles om voor te spelen in Birmingham. Natuurlijk wordt de klus in Villa Park loodzwaar, maar niemand had verwacht dat de Ajacieden het in Amsterdam zo goed zouden doen. De strijdlust van de spelers sloeg over naar de tribunes. De wisselwerking met supporters was geweldig.

Dat vond Van ’t Schip ook. Hij opende zijn nabeschouwing door dat te benadrukken. “De sfeer in het stadion was fantastisch. Je voelde al voor de wedstrijd dat er een Europacupsfeertje hing. De supporters stonden als één blok achter de ploeg. Dan komen er bepaalde krachten vrij. De wisselwerking was de hele wedstrijd goed!”

Het bleek wel dat als spelers een dergelijke mate van energie en strijdlust aan de dag leggen, het ook meteen overslaat op het publiek. Is dat een goede les voor de spelers? Het is een vraag die wij van Ajax Life stelden aan de trainer.

Aanbevolen
Jarige Hato kreeg veel energie van kolkende Johan Cruijff Arena

“Ja, dat is vaak wel zo. Maar in de competitie is het anders. Europese wedstrijden geven toch een extra boost. Spelers kunnen zich meten met voetballers uit de Premier League, de beste competitie ter wereld. Het niveau waar je tegen speelt, trekt je vaak ook omhoog. Wereldrecords worden bijvoorbeeld ook vaak gelopen op de Olympische Spelen of een wereldkampioenschap. Aan ons het niveau van het team in de eredivisie omhoog te krijgen en vast te houden.”

Van ’t Schip zag zijn ploeg weinig weggeven tegen The Villans. Ondanks dat Ajax niet superveel creëerde, waren de beste kansen wel voor mannen als Kenneth Taylor, Brian Brobbey en Chuba Akpom. De trainer werd gevraagd naar het spel van Ahmetcan Kaplan en greep meteen de mogelijkheid aan om ook Jorrel Hato en Deyvne Rensch te complimenteren.

“Kaplan speelde echt heel sterk. Hij straalt zoveel rust uit aan bal. Hij maakt de juiste keuzes en slaat soms linies over. Zijn inspeelpass is goed, ook vaak met de juiste balsnelheid. Ook zijn winnaarsmentaliteit in duels zie ik graag. Hij gooit zich echt voor de bal. Dat brengt hij ook over op de spelers om hem heen. De hele defensie met Hato en Rensch speelde sterk. Ze deden het als drietal goed.”

Van ’t Schip verwacht dat de return een heel interessante wedstrijd wordt. Ook in Villa Park staan Ajaxsupporters er in elk geval weer volle bak achter.

Aanbevolen
Van ’t Schip ziet ook met Bergwijn en Berghuis brood in nieuw systeem

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >