Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hato wil binnen en buiten lijnen goede voorbeeld geven

Mocht het duel tussen Aston Villa en Ajax donderdag op strafschoppen uitdraaien, dan kan John van ’t Schip alvast één naam op zijn lijstje gegadigden noteren. Als hij nog in het veld staat, neemt Jorrel Hato graag plaats achter de bal.

13 maart 2024 - 20:23
Hato Heenwedstrijd 1200
Hato staat zijn mannetje. © Pro Shots

Hij mag dan pas net achttien jaar zijn, Hato neemt graag zijn verantwoordelijkheid. Hij ontwikkelt zich stormachtig en loopt er niet voor weg op een belangrijk moment vanaf elf meter aan te leggen. “Nou, de eerste nemer hebben we dan alvast,” grapt Van ’t Schip.

Praten over penalty’s, is natuurlijk op de zaken vooruitlopen. De gretigheid van Hato zegt echter wel iets over zijn instelling. Het past bij het tonen van leiderschap, iets wat Hato graag wil. Maar wat verstaat hij zelf eigenlijk precies onder dat begrip?

“Leiderschap is een groot woord. Ik denk dat het belangrijk is met alles wat je doet het goede voorbeeld te geven. Zowel binnen als buiten de lijnen. Ik vind dat ik daarin groei,” reageert de talentvolle verdediger op een vraag van Ajax Life.

Aanbevolen
Van ’t Schip vertelt over rugklachten Berghuis en hamstrings Brobbey

Hij zette woensdag zijn handtekening onder een nieuw contract tot de zomer van 2028. Soms moet Hato wel eens in zijn eigen arm knijpen. Het gaat allemaal zo snel. We waren dan ook benieuwd of hij nog wel eens zenuwachtig is voor een wedstrijd. Aston Villa-uit is immers niet niks. Villa Park kolkt donderdag ongetwijfeld.

Wat doet dit met een jongen die pas net officieel volwassen is? “Echt nerveus ben ik niet. Ik noem het liever gezonde spanning. Het is natuurlijk wel een topwedstrijd die we spelen. De dag voor de wedstrijd denk ik daar al continu aan. Ik ben er volop mee bezig.”

Hato is de enige speler in de selectie die dit seizoen nog geen minuut miste in de Europese campagne van Ajax. De Amsterdammers zakten na een grotendeels mislukt avontuur in de Europa League af naar de Conference League. Hoe kijkt Hato naar de prestaties op het internationale podium?

“Er zaten veel gekke wedstrijden tussen. Bijvoorbeeld de twee potjes tegen Olympique Marseille en het gewonnen duel met AEK Athene. En vergeet FK Bodø/Glimt niet. Dat was ook behoorlijk gek. Uiteindelijk is het mooi dat we nu tegen Aston Villa mogen spelen, met een aardige uitgangspositie. Ik vind het wel weer eens tijd voor een overwinning,” besluit hij met een glimlach.

Aanbevolen
Groeten uit Birmingham!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >