Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip vertelt over rugklachten Berghuis en hamstrings Brobbey

John van ’t Schip blikte donderdag in de persruimte van Villa Park vooruit op de return tegen Aston Villa. Na de 0-0 in Amsterdam, zegt de trainer vol vertrouwen te zijn afgereisd naar Engeland.

13 maart 2024 - 19:52
Schip 1200 (2)
Van ’t Schip heeft vertrouwen in een goede afloop. © Pro Shots

“Ik heb er heel veel vertrouwen in,” klonk het stellig uit de mond van de Ajaxtrainer. “We hebben laten zien dat we in dit systeem solide kunnen spelen. Het is geen systeem dat je van de ene op de andere dag perfect speelt. Jammer genoeg gaven we dat tegen Fortuna Sittard (2-2) geen vervolg.”

“Je moet geloof hebben in je eigen kwaliteiten,” vervolgt Van ‘t Schip. “Dat hou ik de spelers ook voor. We hebben het laten zien in het heenduel. Het zou heel mooi zijn als we hier donderdag wederom in slagen. Dat het ons lukt het publiek stil te krijgen en de tegenstander onze wil op te leggen. Of we zover zijn? Dat moeten we zien. We moeten niet meegaan in pingpong-voetbal, want dan geven we te veel ruimtes weg en worden de linies uiteen gespeeld.”

Van ’t Schip vindt het jammer dat Steven Berghuis niet in het vliegtuig naar Birmingham is gestapt. “Tja, dat duurt maar. Dat is teleurstellend. Ook voor Steven zelf. Hij had er tegen Fortuna al te graag bij geweest, maar hij ging een dag ervoor door zijn rug tijdens de training. Daarvoor had hij knieklachten. Het is jammer, want we hadden zijn creativiteit goed kunnen gebruiken.”

Aanbevolen
Hato wil binnen en buiten lijnen goede voorbeeld geven

Brian Brobbey is er gelukkig wel gewoon bij in Birmingham. De spits is volgens Van ’t Schip fit genoeg om te starten. “Brian staat er goed voor. Hij sukkelde met zijn spieren en knie. Het gaat de ene keer heel goed en de andere keer heeft hij meer last. Dat moeten we steeds goed bekijken. Zoals het er nu naar uitziet, begint hij donderdag. Hopelijk kan hij het lang volhouden.”

Gevraagd naar waarom Brobbey voor dit Ajax zo belangrijk is, reageerde de trainer als volgt: “Dat hoef ik eigenlijk niet uit te leggen, toch? Hij is een geweldig aanspeelpunt, ook als hij de bal in de diepte krijgt. Hij houdt een hele verdediging bezig, waardoor medespelers in de ruimtes kunnen duiken en zo aan de bal kunnen komen.”

In Amsterdam leek Aston Villa niet helemaal zichzelf. Van ’t Schip weet dat ook. “Ik verwacht dat ze aanvallender gaan spelen. Dat ze nu meer initiatief tonen dan in het heenduel. Daarnaast willen ze wat recht zetten na die 4-0-nederlaag in de competitie tegen Tottenham Hotspur.”

Van ’t Schip keek delen van die wedstrijd terug. “Maar ik denk ook dat ze bij Tottenham keken hoe wij het de wedstrijd ervoor tegen Aston Villa deden.”

Aanbevolen
Groeten uit Birmingham!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >