Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over PEC Zwolle - Ajax

Het uitduel met PEC Zwolle staat dit weekeinde op het menu van de paasbrunch. Een gehavend Ajax trapt al om 12.15 uur af in het stadion met die moeilijke naam. We beschouwen voor!

30 maart 2024 - 11:25
Driedingenpecaja800
Het laatste uitduel met PEC was in 2021. © Pro Shots

Van ’t Schip wil seizoen goed afsluiten
Het voelt vreemd om al zo vroeg in het seizoen niet meer mee te doen om de prijzen. Hoewel we snakken naar het einde van de competitie, zijn de komende potjes niet onbelangrijk. Ajax moet zorgen dat het niet nog verder wegzakt op de ranglijst. John van ’t Schip wil het seizoen op een goede manier eindigen, voor zo ver dat mogelijk is.

De trainer benadrukte op de voorbeschouwende persbabbel dat het restant van de competitie erg belangrijk is. “Het is van groot belang dat we de komende acht wedstrijden punten halen. We moeten play-offs ontlopen en de vijfde plek verzekeren. Ik wil het seizoen goed afsluiten, net als de spelers.” 

Van ’t Schip kan in Zwolle geen beroep doen op de geblesseerde Brian Brobbey, Steven Berghuis, Josip Sutalo en Jordan Henderson. Daarnaast is Ahmetcan Kaplan geschorst. Steven Bergwijn en Mika Godts zijn terug, maar kunnen nog geen hele wedstrijd spelen. Het wordt hoe dan ook puzzelen met de opstelling.

We zijn benieuwd of de trainer terugschakelt naar een 4-3-3-formatie of dat hij vasthoudt aan een systeem met vijf verdedigers. “We gaan met het beschikbare materiaal dat we hebben, kijken hoe we gaan spelen. Het is zeker een mogelijkheid dat we in hetzelfde systeem spelen als de laatste weken.” 

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: hoe versla jij PEC Zwolle zonder Brobbey?

Ook bij PEC veel blessures
Bij PEC loopt het ook niet bepaald op rolletjes. De ploeg van Johnny Jansen won al zes keer op rij niet. Ondanks dat de Zwollenaren bijna zeker zijn van lijfsbehoud, zijn drie punten zeer welkom in Overijssel. PEC kan richting zondag in ieder geval vertrouwen putten uit de wedstrijd in Amsterdam, die in een 2-2-gelijkspel eindigde.  

“Ajax staat vaak heel ‘groot’, waardoor het de kunst is om daar tussendoor te spelen,” aldus Jansen tegenover De Stentor. “Ze hebben goede voetballers, zeker voorin. Het is zaak om dat gedeelte heel compact te maken, zodat er hopelijk in balbezit ruimtes komen. De opbouw was erg goed tijdens de training, de afronding wat minder. Maar toen was Ajax niet de tegenstander. Dat is anders natuurlijk.”

De trainer kon de laatste drie wedstrijden niet beschikken smaakmaker Younes Namli, maar hij lijkt het duel met Ajax te gaan halen. Verder heeft ook PEC te maken met een gehavende selectie. Jansen: “Iedereen heeft het nu over de spelers die Ajax mist, maar niemand heeft het over de spelers die wij al lange tijd missen.”

Aanbevolen
Van ’t Schip over motivatie spelers: ‘Ze voetballen voor meer dan alleen plek vijf'

Laatste duel in Zwolle alweer even geleden
Omdat PEC vorig jaar in de Keuken Kampioen Divisie voetbalde, moeten we voor de laatste onderlinge ontmoeting in Zwolle terug naar 11 september 2021. De Ajacieden speelden destijds niet bepaald groots, maar de drie punten gingen ‘gewoon’ mee naar Amsterdam: 0-2. Sébastien Haller was verantwoordelijk voor de volledige productie. 

Van de laatste twaalf uitduels met PEC, won Ajax er tien en speelde het twee keer gelijk. Het meest vers in het geheugen staat echter de wedstrijd in Amsterdam van eerder dit seizoen. Onder leiding van invaltrainer Michael Valkanis gaf Ajax een 2-0-voorsprong uit handen. We hopen zondag uiteraard op een beter resultaat.

PEC en Ajax trappen zondag om 12.15 uur af in het MAC3PARK stadion. Het duel staat onder leiding van Jeroen Manschot, terwijl Ingmar Oostrom de VAR van dienst is.

Aanbevolen
Van ’t Schip legt link tussen blessures en mentale gesteldheid

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >