Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Akpom enthousiast over Godts, met wie hij vaak extra traint

Chuba Akpom wil voorkomen dat Ajaxsupporters vol chagrijn de zomerstop ingaan. De spits, die op bezoek bij PEC Zwolle (1-3) tweemaal scoorde, is er dan ook op gebrand het seizoen zo positief mogelijk af te sluiten.

Door Jordy Haak
31 maart 2024 - 15:33
Ajax Wint Niet Zwolle 1200
Akpom ontdoet zich van zijn verdedigers. © Pro Shots

Bij afwezigheid van Brian Brobbey was er weer eens een basisplaats weggelegd voor Akpom. De spits beloonde het vertrouwen door alweer zijn achtste en negende goal van het seizoen te maken. Daarmee toonde hij aan dat hij niet alleen als pinchhitter goed functioneert.

“Of ik dat ook zo zie? Ik ben vooral blij met de overwinning. Ik probeer altijd honderd procent te geven, mezelf druk op te leggen en te presteren op het veld,” stelde Akpom tijdens de nabeschouwende persbabbel in Zwolle. Op de vraag wat voor cijfer hij zijn eigen prestatie zou geven, had Akpom niet direct een antwoord.

“Daarvoor moet ik de wedstrijd eerst terugzien en analyseren,” vervolgt Akpom “Ik ben wel een speler die baalt als hij een kans mist. Dat is de enige manier om te blijven verbeteren. Het is makkelijk om te zeggen dat ik blij ben met twee goals, maar ik had graag een hattrick gemaakt. Ik ben hongerig. Hopelijk kun je dat zien op de momenten dat ik speel.”

Zijn eerste doelpunt gaf Akpom de meeste voldoening. “We trainden namelijk de hele week op het maken van loopjes achter de defensie. Het is geweldig om te zien dat hetgeen je traint, eruit komt tijdens een wedstrijd.”

Akpom speelt dit seizoen vooral de tweede viool. Brobbey is inmiddels immers onomstreden in de spits. De aanvaller weet dat hij een totaal ander type voetballer is. “Maar ik denk dat we elkaar ook goed kunnen aanvullen op de momenten dat we samenspelen. Brian heeft zoveel potentie. Hij is enorm sterk, terwijl ik vooral veel slimme loopjes probeer te maken. We brengen allebei iets anders.”

Aanbevolen
Bergwijn: ‘We kregen goed op onze donder tijdens de rust’

Tegen PEC werd Akpom geflankeerd door Steven Bergwijn en Mika Godts. Het samenspel met de Belgische buitenspeler beviel hem goed. “Mika is een van de meest talentvolle spelers bij Ajax. Hij is nog heel jong en heeft een geweldige techniek. Na de training doen we vaak samen nog wat extra afwerkoefeningen. Dan trainen we op dingen die we kunnen verbeteren,” vertelde Akpom over zijn ploeggenoot, die hem bediende bij de 0-2.

“Voordat Mika geblesseerd raakte, scoorde hij regelmatig voor Jong Ajax. Dan appte ik hem altijd even,” vertelt Akpom. “Het is mooi hem nu bij het eerste elftal te zien. Ik ben blij dat hij de assist gaf bij mijn eerste doelpunt.”

Dat Ajax eind maart al niet meer om de prijzen speelt, is iets dat we niet gewend zijn bij deze club. Akpom baalt er ook van, maar hij hoopt dat het slot van het seizoen in ieder geval nog de nodige overwinningen oplevert. “We speelden niet de hele wedstrijd zoals we wilden. Het is belangrijk te kijken wat we niet goed deden en daarin te verbeteren. We willen namelijk de zomer ingaan met een lach op ons gezicht.”

Die woorden klinken eigenlijk te optimistisch na een ronduit beroerd seizoen, maar Akpom legt zijn woorden verder uit. “We kunnen de hele week van supporters verpesten als we slecht spelen en verliezen. We voetballen voor Ajax. Daar moet je trots op zijn. Daarom moeten we proberen in het slot van het seizoen toch nog wat positiviteit erin te krijgen.”

Of hij zelf na de zomerse break nog Ajacied is? Akpom kan niet in de toekomst kijken. Wel stelt hij het goed naar zijn zin te hebben bij Ajax. “Naar mijn toekomst kijk ik pas aan het einde van het seizoen. Nu ligt mijn focus volledig op de wedstrijden. Richting het nieuwe seizoen kunnen we alleen maar verbeteren. Ik ben blij om hier te zijn.”

Aanbevolen
Van den Boomen over vertrouwen en een nieuwe frisse trainer

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >