Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergwijn: ‘We kregen goed op onze donder tijdens de rust’

Steven Bergwijn hield het 81 minuten vol op bezoek bij PEC Zwolle. De wedstrijd bleek allesbehalve een eitje voor Ajax, maar er werd wel een 3-1-zege geboekt. Daar ging een storm in de rust aan vooraf, zo verklapt Bergwijn.

31 maart 2024 - 15:09
Bergwijn 1200 (1)
Het was niet gezellig in de pauze. © Pro Shots

De aanvoerder van Ajax is weer fit, maar liep in Overijssel wel op eieren. Dat is ook niet zo gek, is hij achteraf zelf ook van mening. “Ik ben er bijna zes weken uit geweest met een blessure, dus de benen voelen wel zwaar. Daar gaan we de komende weken aan werken,” aldus Bergwijn bij ESPN.

Aan het gewonnen duel in Zwolle houdt Bergwijn een tweeslachtig gevoel over. De winst was broodnodig, maar makkelijk ging het zeker niet. De ploeg kwam via Kristian Hlynsson en Chuba Akpom riant op voorsprong, maar daarna was het spel langdurig niet om aan te gluren. PEC kreeg ook best veel kansen en had een paar keer pech met buitenspelsituaties.

Wat gebeurde er na de treffer van Akpom? Waarom kakte Ajax zo in? Was het een bewuste keuze om in te zakken? “Dat was zeker niet afgesproken,” stelt Bergwijn. “We kregen ook goed op ons donder van de trainer tijdens de rust. Hij vond dat we er veel scherper bovenop moesten zitten. Ook vond hij dat het baltempo veel te laag was. Daar had hij ook gewoon gelijk in.”

Aanbevolen
Akpom enthousiast over Godts, met wie hij vaak extra traint

Duidelijke taal, maar hoe kan dat in hemelsnaam gebeuren? Bergwijn zoekt naar antwoorden. “Na dertig minuten gaan we ineens andere dingen doen. Dan spelen we ineens veel lange ballen. Het leek wel alsof we de bal niet meer wilden en dus kwamen we niet meer aan voetballen toe. Dan ga je erna in het spel van PEC mee. Dat hadden we niet moeten doen. We hadden ook meer loopacties moeten maken en aan de bal waren we ook slordig.”

Wat Bergwijn, Akpom en Mika Godts wel deden voorin, was veel wisselen van positie. Dat was wel een bewuste keuze. Bergwijn: “We kunnen voorin allemaal op elke positie uit de voeten. Dan maakt het niet zoveel uit waar we staan, als alle posities maar bezet zijn,” aldus de captain, die er negen minuten voor tijd afging. Vanaf de bank zag hij Akpom Ajax’ derde treffer maken.

Voor Bergwijn is het nu vooral zaak om nog fitter te worden. Vragen over het EK met Oranje komen dan ook te vroeg, al beaamt hij wel dat hij nog geen vakantie heeft geboekt in de weken dat het Nederlands elftal aan de bak moet.

Aanbevolen
Van den Boomen over vertrouwen en een nieuwe frisse trainer

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >