Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van den Boomen over vertrouwen en een nieuwe frisse trainer

Branco van den Boomen stelde na de 3-1-zege op bezoek bij PEC Zwolle dat hij langzaam zijn oude niveau begint aan te tikken. Ook ging hij in op vertrouwen en het feit dat er komend seizoen een andere hoofdtrainer voor de groep staat.

31 maart 2024 - 15:59
Boomen 1200
Namli draait weg bij Van den Boomen. © Pro Shots

Net als Steven Bergwijn, vertelde ook Van den Boomen dat het tijdens de rust niet zo gezellig was in de kleedkamer. Ajax nam een 2-0-voorsprong mee naar de kleedkamer, maar het verval na Ajax’ tweede treffer was enorm. PEC dook regelmatig op voor de neus van Diant Ramaj en defensief liep Ajax op eieren.

“We kregen te horen dat we een goed eerste halfuur speelden, maar dat het leek alsof we de bal daarna niet meer wilden hebben,” aldus Van den Boomen bij ESPN. “Ook werd gezegd dat we de lange bal veel te veel hanteerden. Na wat omzettingen ging het in de tweede helft wel beter. Toen kregen we ook meer rust in de ploeg.”

“Het was bij vlagen goed,” zocht Van den Boomen naar lichtpuntjes. “Als het ons lukte om de vrije man te vinden, speelden we vrij aardig voetbal. Maar nadat Chuba Akpom de 2-0 maakte, speelden we veel te veel de lange bal.”

Toen PEC na rust op 1-2 kwam, keerde de spanning weer helemaal terug. Een comfortabele voetbalmiddag voor Ajax voelt als heel lang geleden. Van den Boomen: “We moesten alleen maar meer rennen. We kregen de druk er niet goed op en verloren steeds de bal. Dan word je continu in de verdediging gedrukt. Daar hadden we ook het eerste tien minuten van de tweede helft last van. We vonden de vrije man niet en speelden met Ramaj steeds de lange bal.”

Aanbevolen
Akpom enthousiast over Godts, met wie hij vaak extra traint

Over zijn eigen spel is Van den Boomen wisselend tevreden. Vindt hij niet dat hij met zijn trap vaker de mensen voorin zou moeten bedienen? “Daar ben ik het mee eens. Dat heeft ook met vertrouwen te maken. Als je altijd speelt, dan voetbal je ook met meer risico. Ik weet van mezelf dat ik dat eigenlijk altijd moet doen, maar je wil toch in de ploeg blijven staan, dus daar heeft het mee te maken, denk ik.”

Voor Van den Boomen is het ook op fysiek vlak een kwakkelseizoen, maar blessureleed lijkt nu echt achter hem te liggen. “Ik ben nu wel gewoon topfit. Ik kon in Noorwegen honderdtwintig minuten spelen, dus dan moet ik nu topfit zijn. Ik denk dat ik mijn oude niveau weer begin aan te tikken.”

Van den Boomen ziet komende transferzomer veel veranderen bij Ajax. Hijzelf is een van de spelers die volgend seizoen met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid nog ‘gewoon’ voor Ajax speelt. De middenvelder krijgt dan met een nieuwe trainer te maken, want John van ’t Schip houdt er na dit seizoen mee op en gaat een technische adviesrol bekleden bij Ajax. Is daar nog over gesproken?

“Nee, de trainer heeft er niks over gezegd. Ajax wil sowieso aan iets nieuws bouwen. John heeft het heel goed opgepakt toen hij het stokje overnam van Maurice Steijn. Hij bracht veel principes in het spel. Maar als je opnieuw wilt beginnen, dan is een nieuwe trainer ook wel fris.”

Aanbevolen
Bergwijn: ‘We kregen goed op onze donder tijdens de rust’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >