Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Basisploeg Ajax wint wel van Hannover 96 en dit valt op

Wat de reserves van Ajax op zaterdag niet lukten, kreeg de basisploeg zondag wel voor elkaar. De ploeg sloot het trainingskamp in Spanje af met een oefenzege op Hannover 96 (2-1). Dit viel zoal op in Arcos de la Frontera.

07 januari 2024 - 14:48
Ajahan2verslag800
Sosa was belangrijk met een assist op Brobbey. © Pro Shots

Beoogde basiself in actie
Ajax speelde zondag zijn tweede oefenduel van de week tegen de Duitsers. Eerder kwamen de reserves al in actie tegen Hannover 96. In dat potje gingen de Ajacieden kansloos onderuit. Geen enkele kans werd gecreëerd. Aan de basisploeg de taak om tijdens de afsluiter van het trainingskamp in Zuid-Spanje beter voor de dag te komen.

John van ‘t Schip koos voor de volgende elf namen op het wedstrijdformulier: Diant Ramaj, Devyne Rensch, Josip Sutalo, Jorrel Hato, Borna Sosa, Benjamin Tahirovic, Kristian Hlynsson, Kenneth Taylor, Steven Berghuis, Brian Brobbey en Steven Bergwijn.  

Gezien de afwezigheid van de geblesseerde Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen en Silvano Vos, lijkt ons dit ook de ploeg die op zondag 14 januari de competitie hervat op bezoek bij Go Ahead Eagles. 

Wereld van verschil
Het verschil in spelbeeld ten opzichte van de zaterdagwedstrijd was enorm. Ajax voetbalde een stuk dominanter en creëerde flink wat kansen. Zo schoot Bergwijn over en naast, raakte Taylor de lat en zag Berghuis zijn poeier over het doel vliegen. Daartegenover stond één mogelijkheid van Hannover 96. Ramaj redde in de korte hoek.

De verdiende voorsprong volgde na 25 minuten, toen Brobbey binnenkopte. De voorzet op maat kwam van de voet van Sosa. Niet veel later verdubbelde Bergwijn de score. De aanval begon bij een goede onderschepping van Taylor, waarna de aanvoerder zijn man uitspeelde en afrondde in de korte hoek. Het antwoord van Hannover 96 kwam vlak voor rust. Rensch stond te klungelen en daarna was het hangen.

Aanbevolen
Reserves Ajax tijdens uurtje oefenen kansloos onderuit tegen Hannover 96

Verval in tweede helft groot
Ajax begon ongewijzigd aan de tweede helft. Later kwamen Chuba Akpom en Jaydon Banel in de ploeg. Laatstgenoemde viel in voor Taylor, waardoor Berghuis naar het middenveld verhuisde. Ondertussen was het verval in de tweede helft groot. En dat is niet voor het eerst dit seizoen.

Hannover 96 was meermaals dicht bij de gelijkmaker. Kansjes voor Ajax waren er ook, maar eigenlijk mocht het geen naam hebben. Het was wachten op de 2-2 van de ploeg uit de 2. Bundesliga. Vlak voor tijd leek die ook te vallen, maar de bal ging over. Daardoor sluit de ploeg van John van ’t Schip het trainingskamp in Spanje af met een oefenzege.

Jeugd loopt uit voor oefenpotje
De tribune van het Antonio Gallardo Stadium was goed gevuld. Kaartjes waren bij de stadionkassa’s voor een tientje verkrijgbaar. Als je dan in de buurt bent, kun je net zo goed een potje voetballen meepakken, toch? Daar dacht de lokale bevolking precies zo over. We zagen hele Spaanse families zakken vol zonnebloempitten wegwerken. Alvast sterkte aan de schoonmaakploeg! 

Nederlandse Ajacieden waren er zeker ook. Veel jonge supportertjes hadden hun Ajaxshirtjes aangetrokken. Voorafgaand aan de wedstrijd nam de selectie tijd voor krabbeltjes en fotootjes. Zoals het hoort. Op dit soort momenten is de ploeg weer een beetje tastbaar. Ajax op z’n leukst!

Aanbevolen
Van ’t Schip over keepersstrijd en contrast tussen twee oefenduels

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >