Reserves Ajax tijdens uurtje oefenen kansloos onderuit tegen Hannover 96

De reserveploeg van Ajax ging zaterdag tamelijk kansloos onderuit tegen Hannover 96. Onder een Spaans zonnetje werden de bijzonder matig spelende Ajacieden getrakteerd op een dik verdiende 3-0-nederlaag.

06 januari 2024 - 17:12
Hannover 1200 (1)
Het was niet best wat de reserves lieten zien. © Pro Shots

Ajax speelde zaterdag de eerste van twee oefenduels met het Duitse Hannover 96. De wedstrijd vond plaats op de plek waar beide ploegen ook trainen: het Barcelo Montecastillo Golf hotel in Jerez de la Frontera. Er werd gekozen om twee keer dertig minuten te voetballen, met daartussen een korte pauze.

John van ‘t Schip koos voor de volgende elf namen op het wedstrijdformulier: Gerónimo Rulli, Anton Gaaei, Jakov Medic, Ahmetcan Kaplan, Gaston Avila, Ar’jany Martha, Gabriel Misehouy, Anass Salah-Eddine, Amourricho, Chuba Akpom en Carlos Forbs.

Waar Ajax met een reserveploeg op de proppen kwam, daar kozen ze er bij Hannover 96 voor het een beetje half om half te doen. De Duitsers kwamen al na vijf minuten sparren op voorsprong. Julian Börner schoot de bal kiezelhard achter aanvoerder Rulli. De in drie talen coachende Argentijn voorkwam twee minuten later met een knappe redding dat Hannover 96 de score verdubbelde.

Aanbevolen
Basisploeg Ajax wint wel van Hannover 96 en dit valt op

Ajax – waar Amourricho en Forbs veel van flank wisselden – kwam niet tot kansen. Wel zagen we Gaaei regelmatig als een soort sneltrein over de rechterflank denderen, terwijl Misehouy en Kaplan hun uiterste best deden zich eindelijk te kunnen laten zien. Verder toonde Forbs vooral heel hard te kunnen hollen. Maar eerlijk: Ajax had voor de pauze weinig in de melk te brokkelen. Het wilde totaal niet vlotten, zoals dat zo mooi heet.

De ploeg uit de 2. Bundesliga kwam tien minuten na de pauze simpel op 2-0 via Havard Nielsen. Dat doelpunt viel veel te gemakkelijk. Geen druk op de Duitsers, een simpele voorzet en hangen. De zuchtende Rulli kon de bal opnieuw uit zijn net rapen. De derde treffer liet niet lang op zich wachten. Gaaei zat volstrekt mis met een tackle op Muhammed Damar, waarna de speler van Hannover 96 zijn ploeg doodleuk op 3-0 zette.

Dat was ook de eindstand na zestig teleurstellende minuten oefenvoetbal zonder Ajaxkansen. Akpom stond wel op het veld, maar hebben we amper gezien. De beoogde basisformatie van de Amsterdammers komt zondag om 13.00 uur opnieuw in actie tegen Hannover 96. Dan wordt er gevoetbald in het Antonio Gallardo Stadium in Arcos de la Frontera, nabij Cádiz. De wedstrijd is live te volgen op Ziggo Sport en duurt dan wel tweemaal 45 minuten.