Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip over keepersstrijd en contrast tussen twee oefenduels

Het trainingskamp van Ajax in Jerez de la Frontera zit erop. Met welk gevoel stapt John van ’t Schip in het vliegtuig naar Amsterdam? De trainer spreekt over een goede trainingsweek. Ook gaat hij in op de keepersstrijd en het verschil tussen de basiself en wat daarachter zit.

07 januari 2024 - 16:22
Schipajahan800
Van ’t Schip kiest vooralsnog voor Ramaj onder de lat. © Pro Shots

Waar de reserves van Ajax op zaterdag kansloos onderuitgingen tegen Hannover 96, daar won de basisploeg zondag wel van de Duisters. De Ajacieden speelden een aardige eerste helft, maar vielen na rust ver terug. Dat zag Van ’t Schip ook, zo vertelt hij na afloop tegenover onder andere Ajax Life.  

“We lieten in de eerste helft goede dingen zien. De pressie was een stuk beter. Daaruit maken we ook de tweede goal. De tweede helft was een stuk minder. Je verliest de structuur. Dat komt misschien door de gehele trainingsweek. Hannover 96 komt ook met een vers team het veld in. Ondanks dat, moeten we meer balbezit houden. We leveren ‘m te snel in. Dan loop je een beetje achter de feiten aan.” 

Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was groot, maar het contrast tussen de oefenwedstrijd van zaterdag en die van zondag was nog groter. “Het was zaterdag niet goed. Je ziet dat er een verschil zit met wat er achter de basisploeg zit. Dat gat moet kleiner. In de tweede seizoenshelft hebben we iedereen nodig. Hopelijk komen de geblesseerden snel terug. En wie weet worden we nog geholpen…”

Daarmee doelt de trainer op de transfermarkt. Van ’t Schip kon op dat vlak echter nog niks nieuws melden. “Ik ga er in eerste instantie niet vanuit. We moeten het nu doen met wat we hebben. Dat is voldoende om te laten zien dat we van de achttiende plek naar de vijfde zijn gegaan, maar het houdt niet over in de breedte. Het komt steeds dichter bij elkaar, maar de afspiegeling tussen zaterdag en zondag was te groot.”

Aanbevolen
Basisploeg Ajax wint wel van Hannover 96 en dit valt op

Van ’t Schip hoopt op een snelle terugkeer van Sivert Mannsverk, Silvano Vos en Branco van den Boomen, zodat hij op de zespositie weer wat te kiezen heeft. “Benjamin Tahirovic speelt nu op die plek. Je ziet dat hij een ander type speler is. Hij doet het goed, is een vechter en groeit steeds meer in die rol.” 

Ook gaat de trainer in op de keepersstrijd. Of althans, in hoeverre kun je spreken van een concurrentiestrijd onder de lat? “Je zou kunnen zeggen dat Diant Ramaj onze eerste keeper is, maar hij moet zich wel blijven bewijzen. Ik heb tegen Géronimo Rulli gezegd: ‘Als je vindt dat je moet spelen, dan moet je het laten zien op de training.’ Die competitie is er wel.” 

Met welk gevoel stapt Van ’t Schip in het vliegtuig richting Amsterdam? “We hebben een goede week gehad, onder goede omstandigheden. We weten dat we honderd procent gefocust moeten zijn. Dan kunnen we goed spelen en het gevecht aangaan. Als we dat niet doen en een paar procent minder geven, zijn we kwetsbaar.”

Aanbevolen
Taylor werkt hard aan consistentie en verdedigen

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >