Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip ziet Ajax ‘lelijke stap terug’ zetten

John van ’t Schip spreekt na de 3-2-nederlaag op bezoek bij sc Heerenveen van een zeer teleurstellende middag. Hij wil zich met de ploeg zo snel mogelijk weer oprichten, maar was in de rust goed boos op zijn spelers.

Door Jordy Haak
11 februari 2024 - 18:43
Schip Heeaja 1200
Van ’t Schip was in de rust flink kwaad. © Pro Shots

“Ik was kwaad, ja,” stelt de trainer op de persbabbel in het Abe Lenstra Stadion. “Het tempo lag veel te laag, we gingen de duels half aan en in balbezit werd er twijfelend gespeeld. Niet met de overtuiging die je nodig hebt om een wedstrijd als deze te winnen. In de tweede helft heb ik dat meer gezien, maar daar begonnen we ontzettend slecht aan.”

Beide teams waren de kleedkamer pas net weer uit, toen Pelle van Amersfoort de thuisploeg op een 3-0-voorsprong zette. De ruime achterstand was uiterst pijnlijk voor Ajax, dat in de eerste 45 minuten al tam en energieloos oogde. Van ’t Schip legt de vinger op de zere plek en somt een aantal oorzaken van de nederlaag op.

“Aan de bal waren we heel slecht. We konden Brian Brobbey niet bereiken en wisten niet goed door de linies te voetballen. Eigenlijk liepen we constant achter de feiten aan. Dat is deels scherpte en mag niet gebeuren. Je moet de strijd aangaan, maar we kregen geen vat op Heerenveen.”

Aanbevolen
Berghuis berust in beslissing arbitrage: ‘Geen overduidelijk bewijs’

Na rust zag Van ’t Schip het iets beter gaan. “Maar toen kregen we razendsnel die derde goal om de oren. Dan is het plan gelijk een stuk moeilijker en wordt het bijna onmogelijk. Toch kregen we nog een aantal goede kansen. Los van het laatste moment – waarbij de bal al dan niet over de doellijn was – hadden we alsnog gelijk kunnen spelen. Dat neemt niet weg dat dit een wedstrijd was om snel te vergeten.”

Van ’t Schip kreeg meerdere vragen over het tegenvallende spel van mannen als Borna Sosa en Josip Sutalo. De trainer wilde echter niet teveel uitweiden over individuele spelers. “De totale teamprestatie was niet voldoende. We kunnen nu spelers uitlichten, maar het hele elftal voetbalde minder. In de afgelopen tijd hebben we veel stappen vooruit gemaakt, maar deze wedstrijd tegen Heerenveen was een lelijke stap terug.”

Desgevraagd bevestigde Van ’t Schip dat de mispeer tegen Heerenveen aantoont waarom hij er in de winterstop graag nog een extra ervaren speler bij wilde. Met het wegvallen van Steven Bergwijn is de spoeling immers nog dunner geworden. “Maar nu is het zaak te blijven bouwen aan het elftal. Deze nederlaag is geen reden in paniek te raken. We moeten ons tegen FK Bodø/Glimt weer oprichten.”

Aanbevolen
Henderson looft karakter ploeg, maar baalt van VAR

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >