Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Henderson looft karakter ploeg, maar baalt van VAR

De discussie over het VAR-moment in de slotfase van sc Heerenveen-uit (3-2), gaat ongetwijfeld nog even door. Jordan Henderson is in ieder geval overtuigd van een geldig doelpunt. Hoewel hij een ‘sloppy’ Ajax zag, is hij wel blij met het karakter van de ploeg.

12 februari 2024 - 09:29
Hendersonheeaja800
Henderson snapte weinig van de arbitrage. © Pro Shots

Voor de camera van de NOS krijgt de middenvelder de vraag of hij zich kan vinden in de beslissing van de arbitrage, die uiteindelijk geen doelpunt toekende. “Nee, jij wel?” zo is het korte antwoord. “Iedereen die ik het heb gevraagd, zegt dat het honderd procent een doelpunt is. Ik snap niet dat de VAR geen goal toekende.”

Waar Steven Berghuis en John van ’t Schip niet wilden klagen over de beslissing, daar zit het Henderson dwars dat Ajax niet met een punt vertrok uit Heerenveen. “We hebben het nu over één moment in de wedstrijd, maar wel een belangrijk moment. We hadden met een punt weg kunnen gaan. Het was een knap punt geweest, om van een 3-0-achterstand terug te komen.”

Aanbevolen
Berghuis berust in beslissing arbitrage: ‘Geen overduidelijk bewijs’

Hoewel Henderson vindt dat Ajax een gelijkspel verdiende, erkent hij ook dat de ploeg simpelweg niet goed genoeg was. Of zoals de verslaggever het noemt: sloppy. “Dat was het zeker. De goals die we tegenkrijgen ook. We presteerden niet op het niveau dat we kunnen,” aldus de Engelsman, die opnieuw de negentig minuten volmaakte en zich fysiek goed voelt. 

Toch ziet Henderson ook positieve dingen. Hij looft het karakter van de ploeg. “De eerste zestig minuten waren heel teleurstellend, maar daarna toonden we karakter en bleven we gaan tot het einde. De wedstrijd had na 3-0 ook klaar kunnen zijn. Dit moeten we op de kin nemen. We moeten verbeteren, vooral in het verdedigen als een team.”

Aanbevolen
Van ’t Schip ziet Ajax ‘lelijke stap terug’ zetten

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >