Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Henderson over eigen spel en reactie publiek op Taylor

Jordan Henderson heeft nu vier wedstrijden voor Ajax in zijn logboek staan. Hij wist met zijn nieuwe ploeg nog niet te winnen. Na afloop van het teleurstellend verlopen thuisduel met NEC (2-2) gaf hij antwoord op een spervuur aan vragen.

18 februari 2024 - 17:53
Henderson 1200
Henderson won nog niet met Ajax. © Pro Shots

De Engelsman begon zijn verhaal door de credits aan NEC te geven. Hij vindt dat de ploeg uit Nijmegen goed voor de dag kwam in Amsterdam. Dat gold echter niet voor zijn eigen ploeg. Zelf had Henderson ook een aantal keer flink ruzie met de bal. Hoe beoordeelde hij zijn eigen spel? Precies die vraag legden we namens Ajax Life aan hem voor.

“Pfoe… Ik laat het oordeel over mijn spel aan jullie. Ik ga hier niet zitten en praten over hoe goed of slecht ik was. Dat mogen andere mensen doen. Ik probeer gewoon mijn uiterste best te doen voor het team. Ook tegen NEC probeerde ik alles te geven binnen de lijnen en medespelers te helpen.”

“Het is altijd moeilijk na een midweeks Europees duel goed voor de dag te komen,” ging de routinier verder. “Zowel mentaal als fysiek. Helaas wisten we de voorsprong niet vast te houden, want de punten zijn belangrijk. Je krijgt soms te maken met tegenslagen. Tegen FK Bodø/Glimt scoorden wij laat en nu was het NEC. Maar goed, ook dat is voetbal. We hebben een jonge ploeg. Echt een heel jonge ploeg…”

Het leek inderdaad wel een beetje op een aflevering van Jordan en zijn neefjes, want door de blessures van Steven Bergwijn en Steven Berghuis werd het wel heel jeugdig. “We hadden weinig ervaring binnen de lijnen. We begonnen wel goed, maar na onze snelle goal, gaven we te veel ruimte weg. Dit kan met zo’n jonge ploeg gebeuren, zolang we er maar heel snel van leren. Het klopt dat de ruimtes weer groot waren. We moeten als team beter verdedigen en compact staan. Daar werken we hard aan.”

Aanbevolen
Van ’t Schip: ‘Huidige kwaliteit selectie niet des Ajax’

Dat Henderson in vier wedstrijden met Ajax nog niet heeft gewonnen, vindt hij vervelend. “Tuurlijk, want je speelt om te winnen. Maar het gaat niet om mij. Het gaat om Ajax, om de ploeg. Ik wil altijd winnen. Dat verandert bij mij nooit. Maar het is niet gelukt,” aldus de middenvelder, die veel met Bas Nijhuis sprak. “Ik vond dat hij goed floot. Natuurlijk reageer ik wel eens geëmotioneerd, maar het beroep van scheidsrechter is een lastige op sommige momenten.”

Het was Henderson – zo vertelde hij desgevraagd – niet opgevallen dat er werd gejuicht bij de wissel van Kenneth Taylor. “Is dat zo? Kenneth is een hele goede en belangrijke speler. Ook dit is voetbal. Je krijgt gedurende je hele loopbaan met kritiek te maken. Hij moet zich focussen op zijn spel en hoe hij het team kan helpen. Gewoon hard blijven werken op de wijze die je ook in Ajax 1 bracht. Dat doet hij ook. Je maakt altijd moeilijke momenten mee. Dan is het zaak mensen hun ongelijk te bewijzen met je voeten.”

“Natuurlijk komt het goed met Kenneth! Hij is met 21 jaar nog heel jong. Hij heeft al zoveel wedstrijden voor Ajax gespeeld. En dat op zijn leeftijd. Ook hij leert nog. Uiteindelijk moet het niet om één speler gaan, maar om de hele ploeg. Om de hele selectie. We moeten hard voor elkaar blijven werken.”

We zagen Henderson tegen het einde van de wedstrijd op het gras zitten met fysieke ongemakken. Hij kon de wedstrijd uiteindelijk uitspelen. Reden tot zorg? “Hopelijk niet! Ik kon gelukkig door. Hoe het nu precies is, weet ik nog niet. Dat moet de komende twee dagen blijken.”

Aanbevolen
Onthutsend slap Ajax geeft zege weg tegen NEC en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >