Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Feyenoord - Ajax

Feyenoord-uit staat op de rol. Hoe groot de ellende bij Ajax ook is, de klassieker is een duel op zich. Een wedstrijd die je hoe dan ook wil winnen. Om jou optimaal voor te bereiden, hebben we zaken op een rijtje gezet die goed zijn om mee te nemen richting de aftrap.

06 april 2024 - 13:46
Driedingenfeyaja800
Ajax is sinds 2019 ongeslagen in De Kuip. © Pro Shots

Slot blijkt fan van Taylor
Het is duidelijk dat Ajax zondag als underdog aantreedt tegen Feyenoord, maar ook Arne Slot weet dat er bij de klassieker soms andere wetten gelden. De trainer sprak tijdens de voorbeschouwende persbabbel over een wedstrijd op zich. “Ik ken John van ’t Schip. Ik denk dat hij voldoende kennis heeft om alles uit zijn spelers te halen.” 

“Ik vind dat Ajax nog altijd uitstekende spelers heeft, in tegenstelling tot wat het publiek soms denkt,” vervolgt Slot, die desgevraagd een naam noemt. “Kenneth Taylor heeft heel veel kritiek gehad, maar ik vind hem een uitstekende speler. De toekomst zal uitwijzen dat Ajax meer goede spelers heeft dan de algemene opinie is.” 

Medelijden heeft Slot overigens niet met Ajax. “Het is helder dat er onrust is binnen en vooral buiten het veld, maar medelijden met Ajax heb ik niet. Alle clubs gaan in hun geschiedenis door zo’n fase. Feyenoord ook. We hoeven geen medelijden met Ajax te hebben. Dat zouden ze ook niet willen.” 

Aanbevolen
Van ’t Schip geeft update richting klassieker en stelt dat Ajax niet angstig is

Wie staat er onder de lat bij Ajax?
Alsof we deze week nog geen genoeg negatief nieuws over onze club lazen, werd vrijdag bekend dat Diant Ramaj in het thuisduel met Go Ahead Eagles een breuk in zijn linkerelleboog heeft opgelopen. Ajax stelt dat het waarschijnlijk is dat de doelman niet meer in actie kan komen in het nog lopende rampseizoen.

Er zijn nog drie keepers over: Gerónimo Rulli, Remko Pasveer en Jay Gorter. Laatstgenoemde zit al een poosje niet meer bij de wedstrijdselectie, dus hem verwachten we sowieso niet in actie te zien komen in De Kuip. Het opstellen van Rulli lijkt het meest logisch. Hij begon het seizoen immers als eerste doelman, tot hij geblesseerd raakte.

Tijdens het winterse trainingskamp in Cádiz ging Van ’t Schip al eens in op de keepersstrijd, voor zover je kon spreken over een concurrentiestrijd onder de lat. “Ik heb tegen Rulli gezegd: ‘Als je vindt dat je moet spelen, dan moet je het laten zien op de training.’ De competitie is er wel.” 

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: hoe prepareer jij Ajax voor immer belangrijke klassieker?

Godts belooft strijd
Mika Godts kan zondag zijn eerste klassiekerminuten gaan maken. De jonge Belg is blij met de kansen die hij krijgt in het eerste elftal. “Ik ben naar Ajax gekomen om in de Johan Cruijff Arena minuten te maken en goals en assists te leveren,” zo stelt hij tegenover het eigen clubkanaal. “Ik wil de laatste wedstrijden knallen, als team en persoonlijk. Zo veel mogelijk punten pakken en zelf zo veel mogelijk aan het team bijdragen.” 

Tot nu toe maakte Godts één klassieker mee. Dat was eerder dit seizoen, tijdens de afstraffing in eigen huis. Hij zat toen zonder speelminuten bij de selectie. Toch weet de aanvaller wat duels tussen Ajax en Feyenoord betekenen. “Ik weet dat het heel groot is. Zelfs in België leeft het. Ik heb vaak gekeken naar de klassieker, ook toen ik hier nog niet speelde.”

“Ik weet hoe erg het leeft, dus we zullen strijd leveren,” belooft Godts. “Ik denk dat het iedereen motivatie geeft als je De Kuip binnenstapt. Het is een strijd en die moeten we winnen. Ik hoop dat we er met drie punten weg kunnen gaan.”

Feyenoord en Ajax trappen zondag om 14.30 uur af in De Kuip. De wedstrijd staat onder leiding van Danny Makkelie, terwijl Rob Dieperink de VAR van dienst is.

Aanbevolen
Hoofdrolspelers: debuut Grim in De Kuip en Van Rhijn beslist klassieker

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >