Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vier dingen die je moet weten over FC Twente - Ajax

We maken ons op voor een korte reeks van drie spannende duels met FC Twente, Olympique Marseille en Feyenoord. We beginnen zondag in de Grolsch Veste aan de belangrijke serie. Een voorbeschouwing!

15 september 2023 - 16:59
Tweaja 1200
Berghuis keert juist in Enschede terug van een schorsing. © Pro Shots

De keuze is reuze voor Steijn
Maurice Steijn kan in Enschede naar hartenlust puzzelen. De trainer beschikt over een vrijwel fitte spelersgroep, waar hij echter amper mee heeft kunnen trainen. Steijn heeft echter genoeg te kiezen. “De hele groep is fit. We hebben geen blessures en geen schorsingen,” stelt Steijn op de clubwebsite. Uiteraard gaat die vlieger nog niet op voor de langdurig geblesseerden, zoals Gerónimo Rulli, Ahmetcan Kaplan en Remko Pasveer.

Wel kan Steijn een beroep doen op zowel Brian Brobbey als Steven Bergwijn. Zij kampten met fysieke ongemakken, maar die zijn gelukkig verleden tijd. Ook Steven Berghuis kan eindelijk spelen. Hij miste de eerste drie duels wegens een schorsing, maar die heeft hij nu uitgezeten. Uitgerekend in Enschede – waar hij vorig seizoen zijn straf opliep – keert hij terug.

Steijn: “We hebben Berghuis enorm gemist. Hij is een ongelooflijk belangrijke speler. Niet alleen aan de bal, maar ook zonder. En in de kleedkamer. Ik ben superblij dat hij er zondag bij is. Dat geldt ook voor Bergwijn.”

Aanbevolen
Win kaarten voor Ajax - Feyenoord!

Twente mist Brenet, Smal en Bruns
FC Twente kan zondag niet beschikken over Gijs Smal, Max Bruns en Joshua Brenet. Zij ontbreken allemaal met een blessure. “Gijs heeft een terugslag in zijn herstel,” zegt zijn trainer Joseph Oosting daarover op de clubsite. “Dat gaat iets langer duren dan we dachten. Joshua is nog niet hersteld van de blessure die hij opliep tegen PEC Zwolle. Bij Max kijken we per week wat gaat.”

Oosting – die met Twente op de derde plek bivakkeert – kijkt met veel zin uit naar het duel met Ajax. De Tukkers speelden drie duels en wonnen alles. Negen uit drie. We zouden er haast jaloers van worden. “Als je kijkt naar onze ontwikkeling in de manier van spelen, dan zit daar een stijgende lijn in,” weet de coach. “Die lijn willen we doortrekken. We kunnen zondag tegen Ajax laten zien hoe goed we zijn.”

“Het wordt een interessante en mooie wedstrijd,” vervolgt Oosting. “Ajax heeft ook hele goede spelers. Als die aanzetten, kun je het daar heel lastig tegen krijgen. Ik vind ook dat wij een heel goed team hebben. We kunnen het Ajax in de Grolsch Veste heel moeilijk maken. Dat is voor ons een mooie uitdaging. Hoe goed zijn we aan de bal en wat doen we als we die niet hebben? Voor zowel Ajax als voor ons wordt het een heel interessant duel.”

Aanbevolen
Een betere club dan deze is er niet

Steijn kijkt terug op commotie
Het ging na Fortuna-uit (0-0) veel over de uitspraken van Steijn over de spelers die er zijn gehaald. Volgens de trainer werden zijn woorden veel te breed uitgemeten. “Je moet het allemaal in de juiste context zien. Bij veel mensen wordt die volledig weggelaten. In mijn optiek was het allemaal niet zo spannend. Sven Mislintat was op vakantie en ik was ook een paar dagen weg. We zagen elkaar donderdag weer voor het eerst bij Ajax. We dronken koffie en pikten de draad gewoon weer op.”

“Ik merk frisse energie bij iedereen,” stelt Steijn tot zijn genoegen. “We hebben nu echt het gevoel: de groep is compleet. We hebben nu iedereen bij ons. Hoe je het wendt of keert, die laatste week richting Fortuna-uit was rommelig. Mede omdat je op de voorlaatste en laatste dag nog spelers binnenkrijgt. We moesten in Sittard spelen met jongens die nog niet eerder met elkaar speelden. Daarbij waren de uitslag en het spel teleurstellend. Maar ik heb de jongens nu terug zien komen van de interlands. Ik heb ze inmiddels wat langer tot mijn beschikking en vind het hoopgevend wat ik zie.”

Aanbevolen
Steijns elf: welke keuzes maak jij voor lastige uitwedstrijd bij FC Twente?

Minuut stilte voor slachtoffers Marokko en Libië
We zagen al dat er een minuut stilte werd gehouden voorafgaand aan de interland tussen Ierland en Nederland. Dat was uit respect voor de slachtoffers van de rampzalige aardbeving in Marokko. Niet veel later werd Libië eveneens getroffen door natuurgeweld. Een zware storm deed twee dammen bezwijken met vernietigende overstromingen tot gevolg. In beide landen zijn duizenden dodelijke slachtoffers te betreuren en is het leed niet te overzien.

In alle stadions, dus ook in de Grolsch Veste, wordt dit weekeinde via LED-boarding langs de velden opgeroepen te doneren via het Rode Kruis. Dat is een actie van ESPN, de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. 

Verder kiest de KNVB er ook voor een minuut stilte te houden voor alle wedstrijden in het betaald voetbal. Zo ook voor de aftrap van FC Twente - Ajax. Ook namens Supportersvereniging Ajax leven wij mee met alle mensen die op welke wijze dan ook zijn geraakt door de vreselijke gebeurtenissen in Marokko en Libië.

Beide ploegen trappen na het stilzwijgen af, net na 14.30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Danny Makkelie, terwijl Erwin Blank de VAR van dienst is.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >