Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Een betere club dan deze is er niet

De eerste interlandbreak van het seizoen is voorbij. Voor velen een moment om eindelijk weer uit te kijken naar clubvoetbal. Vol spanning, dat wel.

15 september 2023 - 15:30
Publiek 1200
Onvoorwaardelijk achter Ajax. © De Brouwer

Met drie taaie potjes op een rij kijken vele Ajacieden ietwat angstvallig de komende periode tegemoet. Dat komt natuurlijk door de resultaten, maar ook door de verwachtingen.

De verwachtingen bij Ajax zijn altijd hoog. Dat moet ook. Alleen, hoe ga je ermee om als het effe tegen zit? Juist daar ben ik wel benieuwd naar, want in hoeverre kun je nu al iets zeggen over het Ajax van Maurice Steijn?

Ultrakort voor Fortuna-uit was de selectie pas compleet. Sinds afgelopen donderdag zijn de (jeugd)internationals weer terug. Dat betekent dus concreet dat er maximaal vijfmaal is getraind met een volledige selectie. Twee keer voor Fortuna en zo’n driemaal sinds de terugkeer van de internationals.

Mag je dan wel iets verwachten? Tuurlijk! Inzet en strijd bijvoorbeeld. Dat mogen we zelfs eisen. Daarentegen denk ik niet dat we al een op elkaar ingespeeld Ajax mogen verwachten. Dat kan haast niet.

Zelf was ik altijd supporter op VAK410. Het vakkie dat sinds 2001 ontstond boven in de hoek aan de noordzijde van het stadion. VAK410 verhuisde op een later moment naar de zuidkant. Tussen het ontstaan ervan in 2001 en 2011 vierden we slechts twee keer een kampioenschap.

Tóch bleven we Ajax als groep supporten vanaf de tribune. In voor- en tegenspoed. Natuurlijk lieten we van ons horen als we het ergens niet mee eens waren, maar desondanks was er altijd onvoorwaardelijke steun voor de spelers op het veld.

We zijn behoorlijk verwend geweest. Ik ben dan ook oprecht benieuwd hoe de sfeer gaat zijn de komende maanden. Ook als het even tegenzit.

Het bestaan van VAK410 hield op met de verplaatsing naar zuid eerste ring. Sindsdien zijn Ultras Amsterdam de gangmakers in het stadion. Een tribune met vijfduizend Ajacieden is echter wat anders dan twaalfhonderd gelijkgestemden, zoals in de tijd van VAK410.

Sinds deze overgang naar zuid 1 kenden we vrijwel louter succesjaren. Op het dramatische seizoen – door de afschuwelijke gebeurtenissen met Abdelhak Nouri – na. Maar verder zijn we de afgelopen jaren behoorlijk verwend. Dat is gewoon realiteit.

Ik ben dan ook oprecht benieuwd hoe de sfeer gaat zijn de komende maanden. Ook als het even tegenzit. Of anders gezegd; ik hoop dat we met z’n allen onvoorwaardelijk achter ons team blijven staan, zolang de spelers op het veld tonen er álles aan te doen.

Een eventuele roep om een vertrek van trainer of directieleden bij slechte resultaten heeft namelijk geen invloed op de selectie. Deze nieuwe spelers blijven sowieso nog een tijdje hangen. En in mijn optiek kunnen we er dan ook maar beter voor ze zijn.

Want we kunnen winnen of verliezen, maar een betere club dan deze is er niet!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >