Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax verspeelt ruime voorsprong en redt punt in blessuretijd

Jong Ajax speelde vrijdagavond op het eigen sportpark De Toekomst met 3-3 gelijk tegen FC Emmen. Namens de Ajacieden waren David Kalokoh, Mika Godts en Kristian Hlynsson trefzeker. Zij bezorgden Jong Ajax – na vijf duels – het eerste punt van het seizoen.

16 september 2023 - 07:43
Jong Ajax 1200
Het is goed om Amourricho weer te zien. © Pro Shots

Net als bij de eerdere wedstrijden stond de ploeg van Dave Vos niet aan vanaf de start. De bezoekers uit Emmen kregen al snel een flinke kans, maar het liep allemaal goed af. Het was het sein voor de beloften om de slaap uit de ogen te wrijven. Dat lukte al snel. Kalokoh was verantwoordelijk voor de openingstreffer. Hij schoot de bal vanaf randje zestien in de verre hoek.

Het duurde niet lang of de Amsterdamse score werd verdubbeld. Godts had goed gekeken naar Kalokoh en scoorde op vrijwel identieke wijze. Het zorgde ervoor dat Jong Ajax halverwege de wedstrijd met een 2-0-stand ging rusten. Dat was wel weer een keertje lekker. Het zou echter een stevige tweede helft worden.

Aanbevolen
Vier dingen die je moet weten over FC Twente - Ajax

FC Emmen vocht zich via Desley Ubbink na een uur spelen terug in het duel: 2-1. Een voor Ajax mooi moment volgde kort erop. Amourricho van Axel Dongen meldde zich langs de lijn. De aanvaller keerde na vijf maanden blessureleed eindelijk terug binnen de lijnen. We wensen hem alle goeds en hopen dat hij nu gevrijwaard blijft van verdere fysieke ongemakken.

De bezoekers hadden er echter geen boodschap aan, want Ben Scholte tikte van dichtbij de gelijkmaker achter Setford. Diezelfde Scholte was niet veel later zelfs verantwoordelijk voor de 2-3… Van 2-0 naar 2-3. Om gek van te worden. Zou Jong Ajax ook wedstrijd nummertje vijf verliezen?

Nee, dat gebeurde gelukkig niet. In minuut 91 was daar Hlynsson. De jonge IJslander – die zo in de smaak valt bij Maurice Steijn – zette op aangeven van Raphaël Sarfo de 3-3 op het scorebord. Het was het derde Mokumse doelpunt van buiten de zestien. En ook meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Jong Ajax heeft daarmee z’n eerste puntje binnen.

Aanbevolen
Win kaarten voor Ajax - Feyenoord!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >