Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey weet niet goed waarom het zo slecht loopt bij Ajax

Veel Ajacieden liepen in De Grolsch Veste aangeslagen van het veld na de 3-1-nederlaag tegen FC Twente. Zo ook Brian Brobbey, die voor de camera van de NOS zich maar weinig woorden liet ontvallen. Het leidde tot een wat ongemakkelijk interview.

18 september 2023 - 10:32
Brobbey Tweaja 1200
Brobbey spreekt over een gebrek aan scherpte. © Pro Shots

“Ik zou het niet weten,” was het korte antwoord van de spits op de vraag waarom het zo slecht loopt bij Ajax. “Maar als je ziet hoe we beginnen… Dan is het gewoon niet goed genoeg. Niet scherp genoeg. In de tweede helft zie je exact dezelfde fouten. Dat heeft met scherpte te maken en dat waren we niet.”

Het zijn woorden die we in de afgelopen weken al veelvuldig hebben gehoord. Dat is best schrijnend. Dat de automatismen ontbreken na een grondige metamorfose van de selectie is niet verwonderlijk. Het minste wat je dan van de spelers mag verwachten is een gezonde dosis inzet, passie en scherpte.

Gelaten vertelde Brobbey dat de trainer boos was na het laatste fluitsignaal en dat iedereen in de kleedkamer stil was. “We zijn niet goed gestart. Ik hoop dat we de draad weer gaan oppakken. Er zijn veel nieuwe spelers gekomen die zich moeten aanpassen. Het is daardoor nog te vroeg voor automatismen. Ze zijn hier pas net en weten nog niet goed hoe we spelen. Op een gegeven moment gaat er zeker verbetering komen.”

Het zijn allemaal weinig hoopgevende woorden. Eerlijk gezegd vonden we het interview eerder tenenkrommend. Je wil zo graag het heilige vuur zien bij spelers. “Natuurlijk ben je boos. Je wilt hier winnen en drie punten meenemen. Toch zie ik de duels met Olympique Marseille en Feyenoord vooral als een uitdaging. Hoe lang we nodig hebben voordat het gaat lopen? Ik zou het niet weten,” besloot Brobbey met dezelfde woorden als waar hij mee begon.

Aanbevolen
Afzien voor Ajacieden in ons fotoverslag van Twente-uit

Steven Berghuis, die terugkeerde in de basis nadat hij zijn schorsing van drie duels had uitgezeten, wist de vinger beter op de zere plek te leggen. “Ik ben blij dat ik er weer bij ben, maar ik sta hier met een heel teleurgesteld gevoel. We hebben nog veel werk te verrichten. Dat zie je,” zei de middenvelder. “We kwamen veel te veel uit elkaar te spelen, waardoor Twente er heel makkelijk tussendoor kon voetballen. Je begint dramatisch en komt al snel 2-0 achter. Dat maakt het nog moeilijker dan het al is.”

Berghuis zag dat er gaten vielen, waardoor de ploeg kwetsbaar werd. Hij beseft dat het team tijd nodig heeft om te groeien, maar dat die tijd er eigenlijk niet is. “Ik denk dat er wel degelijk kwaliteit aanwezig is. Het proces is in werking, we moeten naar elkaar toegroeien. Succesbeleving zal dat proces versnellen. Het geloof in wat je doet. Op dit moment hebben we dat nog niet. We moeten verbeteren.”

Hoe lang Ajax nodig heeft om de boel op de rit te krijgen, durft Berghuis niet te zeggen. Zowel spelers als staf zijn nog zoekende. Voor de toenemende druk loopt hij niet weg. “Dat hoort bij Ajax. Als je daar niet tegen kan, moet je tegen Sven zeggen dat je weggaat. Of het crisis is? Je mag er van mij ieder woord op plakken. Ik denk in verbeteren en ontwikkelen. Hopelijk kunnen we deze ploeg brengen naar daar waar we allemaal willen.”

Aanbevolen
Steijn: ‘Waar moet je beginnen als er geen coaching is?’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >