Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis heeft gemengde gevoelens en bedankt supporters

Steven Berghuis zag tegen Olympique Marseille een beter Ajax dan in Enschede, maar baalt van het 3-3-gelijkspel. Hij is kritisch op de manier waarop zijn ploeg tot twee keer toe een voorsprong weggaf.

22 september 2023 - 09:11
Berghuisajaom800
Berghuis ziet nog genoeg verbeterpunten. © Pro Shots

Ajax toonde tijdens zijn eerste Europese groepswedstrijd weer tekens van leven. Dat is iets wat we dit seizoen nog maar zelden hebben gezien. Het is een lichtpuntje in aanloop naar de klassieker, al weet iedereen dat er op veel vlakken werk aan de winkel is. Het moet simpelweg nog stukken beter.

Berghuis stond na afloop met gemengde gevoelens voor de camera van ESPN. “Ik baal uiteindelijk van het 3-3-gelijkspel. Aan de bal en in het creëren van kansen waren er zeker betere momenten dan in Twente, alleen drie goals tegen in eigen huis is te veel. Zeker op Europees niveau.” 

De aanvallende middenvelder ziet genoeg verbeterpunten, vooral in de defensie. Olympique Marseille maakte gretig gebruik van de gaten die Ajax achterin liet vallen. “Je staat met 2-0 voor. Dan mag je nooit met 2-2 de rust ingaan. Daar moeten we naar kijken, vooral in de restverdediging. We moeten kritisch blijven.”

Aanbevolen
Steijn kritisch én trots na enerverend gelijkspel tegen Marseille

Over zijn eigen spel is Berghuis redelijk te spreken. Hij voelde zich meer in zijn element dan in Enschede, maar kijkt liever naar de teamprestatie. “Ik kwam meer in belovende situaties aan de bal. Het gaat alleen niet om mij, maar om het teamspel. De ruimte lag bij de backs, maar die konden we in de eerste helft moeizaam bereiken.”

Tot slot deelde Berghuis in gesprek met Veronica een compliment uit aan de Ajaxsupporters, waarvan een groot deel de hele wedstrijd achter de ploeg bleef staan. “Ik ben blij met het publiek, hoe ze ons ondanks de situatie hebben gesteund. Daarvoor wil ik ze bedanken. Zij hebben het ook hartstikke moeilijk. Dit kan ons alleen maar helpen.”

Aanbevolen
Vos ondanks rode kaart blij met staande ovatie van publiek

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >