Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vos ondanks rode kaart blij met staande ovatie van publiek

Het was een kort Europees debuut, maar wel eentje die Silvano Vos niet snel vergeet. Het achttienjarige talent viel tegen Olympique Marseille (3-3) uitstekend in, moest vroegtijdig inrukken met een rode kaart en kreeg vervolgens een staande ovatie van het publiek.

22 september 2023 - 08:28
Vosajaom800
Vos wacht geduldig op zijn kans. © Pro Shots

“Ik ben hartstikke blij met mijn Europese debuut, maar die rode kaart was niet echt slim,” zo blikt Vos terug voor de draaiende camera van Veronica. “Die eerste was echt niks. Ik speel gewoon de bal, maar die tweede was wel geel... Ik speel eigenlijk niet met de handrem erop, maar dat moet ik soms wel doen. Ik moet slimmer zijn.”

Vos werd tijdens de rust ingebracht voor de ongelukkig spelende Benjamin Tahirovic. Daarbij kreeg hij een duidelijke opdracht mee. “Dat ik in de as bleef en m’n duels won. Als ik de bal had, moest ik vooruit blijven spelen. Voor mezelf had ik als opdracht dat ik m’n stempel wilde drukken. Voor mijn gevoel heb ik dat prima gedaan.”

Blijdschap is het gevoel dat na afloop overheerst bij Vos. De middenvelder verliet na de rode kaart met opgeheven hoofd het veld, terwijl hij door de Ajacieden op de tribune op een luid applaus werd getrakteerd. “Het geeft een goed gevoel dat het publiek voor me klapte. Dat vond ik wel fijn. Ik heb opgemerkt dat ze me graag willen zien.”

Aanbevolen
Steijn kritisch én trots na enerverend gelijkspel tegen Marseille

De roep om Vos is groot bij supporters, maar de middenvelder weet dat de concurrentie bij Ajax net zo groot is. Hij moet vechten voor zijn plekje. “Ik moet de concurrentie aangaan, mezelf laten zien en ook bij Jong Ajax m’n stempel drukken. Of ik klaar ben voor Ajax 1? Er is altijd ruimte voor verbetering, maar ik ben er klaar voor.”

Ondanks dat, blijft Vos naar eigen zeggen geduldig wachten op zijn kans. “Er waren een aantal geluiden in de media, wat ik niet terecht vond. Ik ben juist een jongen die geduldig is. Laat dat duidelijk zijn. Ik ben absoluut geen jongen van: nu, nu, nu, nu,” zo schetst hij een deurtje verder bij ESPN

Of Vos zondag tijdens de klassieker in de basis staat, weet hij nog niet. Hij stelt er ieder geval klaar voor te zijn, net als de rest van de ploeg. “We moeten bij elkaar blijven als team, communiceren en afspraken maken. Als dat loopt, moet het wel goedkomen.”

Aanbevolen
Berghuis heeft gemengde gevoelens en bedankt supporters

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >