Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn kritisch én trots na enerverend gelijkspel tegen Marseille

Maurice Steijn stond zelf niet op het veld, maar moest na de 3-3 tegen Olympique Marseille vast ook even bijkomen. Het duel schoot alle kanten op, maar het was in elk geval een wedstrijd. De coach was kritisch, maar zag zeker ook aanknopingspunten.

22 september 2023 - 08:25
Steijn 1200 (2)
Steijn zag een duel dat alle kanten op kon. © Pro Shots

“Ik ben wel trots op mijn elftal,” trapte Steijn zijn nabeschouwing af in de perszaal van de Johan Cruijff Arena. “Het was een zware en hectische week. Als ik zie hoe mijn ploeg de rug recht tegen een goed Marseille, maakt dat me trots. Ik heb veel goede aanvallen gezien. Veel doelkansen ook. Wel aan beide kanten, zo eerlijk moet je zijn. Dit duel had ook in 6-6 kunnen eindigen.”

Als je tot tweemaal toe een voorsprong weggeeft, ben je normaal teleurgesteld tot op het bot. Steijn zag dat anders. Daar viel ook zeker wat voor te zeggen. “Ik kan – gezien de kansenverhouding – aan het einde wel met 3-3 leven. Maar zonde is het natuurlijk wel, zeker als je 2-0 hebt voorgestaan. Steven Bergwijn kon de 4-2 maken, maar dat gebeurde niet. Jammer, want dat had ik iedereen gegund. De interactie met het publiek was prachtig.”

“Jay Gorter maakte ook veel kansen onschadelijk,” ging Steijn door op het gevaar voor het eigen doel. “Deze wedstrijd biedt perspectief richting de komende duels, maar we moeten kritisch kijken naar hoe we de kansen weggeven. We brachten vooral onszelf soms in de problemen.”

Aanbevolen
Vos ondanks rode kaart blij met staande ovatie van publiek

“We waren bij vlagen slordig aan de bal. Ook op momenten dat beide backs naar voren waren. Dat moet in de afstemming beter. Als de een gaat, moet de ander blijven hangen. Daar moeten de centrale verdedigers ook in coachen. De onderlinge communicatie moet daarin beter. Nu lag het soms helemaal open als we balverlies leden.”

Het was mede de reden dat Steijn in de rust ingreep. Hij was niet tevreden over Benjamin Tahirovic. “Ik vond hem slordig in balbezit en niet agressief in de duels. Hij is natuurlijk ook nog steeds pas twintig jaar, maar ik schroom niet te wisselen als iemand niet goed speelt.”

De vervanger van Tahirovic was de achttienjarige Silvano Vos. Steijn was goed te spreken over diens invalbeurt. “Hij bracht bravoure en duelkracht. Dat hadden we nodig. Hij vulde het goed in. Het was jammer van de twee gele kaarten. Die eerste kaart was er helemaal geen een. Dat was niks. Het gebeurde vlak voor mijn neus. Silvano heeft het hartstikke goed gedaan.”

Hoe leeft Steijn nu toe naar de klassieker van zondag? “Het moet tegen Feyenoord echt beter aan de bal, maar nu ligt de nadruk op herstellen. Veel jongens liepen tegen het einde van deze wedstrijd op hun tandvlees. Ook daarin moeten we nog verder groeien, maar we toonden aan op dit niveau mee te kunnen.”

Aanbevolen
Berghuis heeft gemengde gevoelens en bedankt supporters

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >