Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 3: donkere Ajaxdagen

Onze club bevindt zich in een bestuurlijke- en sportieve crisis. Gegarandeerde oplossingen zijn niet direct voorhanden. In het nieuwste magazine Ajax Life analyseren we de malaise. Het blad verschijnt vanaf vrijdag 20 oktober, exclusief bij leden van Supportersvereniging Ajax. Een voorproefje.

19 oktober 2023 - 07:08
Al3ak800
Ons Ajaxhart huilt. Opnieuw. © Ajax Life

Een huilend Ajaxlogo als cover. Helaas niet voor het eerst. De voorpagina van Ajax Life 8 uit december 2011 refereerde met een traan ook aan de algehele treurnis rondom onze club. Nu kiezen we voor huilend logo met twéé tranen, omdat de huidige crisis de fluwelen revolutie doet verbleken. Er is amper saamhorigheid te vinden, blijkt uit een analyse van redacteur Mike van Damme.

In ons Vragenvuur met Jay Gorter gaat de doelman geen supportersvraag uit de weg. Zo stelt de doelman dat hij en zijn ploeggenoten lang niet van alle bestuurlijke zaken op de hoogte zijn. Ook gaat de keeper in op zijn aanvaring met Sven Mislintat. 

Je zou ondertussen vergeten dat er nog moet worden gevoetbald. Bijvoorbeeld tegen Brighton & Hove Albion. We togen naar de Engelse zuidkust om vooruit te blikken op het tweeluik met de Seagulls. We spraken onder anderen Joël Veltman, Fatboy Slim, Ray Clarke en Nigel Summers, voorzitter van de supportersvereniging. “We willen er met alle Ajaxsupporters een feest van maken. Echt, ik kan niet wachten om dat wereldberoemde shirt nu hier op ons veld te zien,” aldus Summers.

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 3 en puzzel jezelf naar kaarten voor Ajax - Brighton!

Over Engeland en Ajax gesproken: waarom staken in de historie zo bar weinig voetballers de Noordzee over om voor Ajax 1 te spelen? Redacteur Mark van den Heuvel besprak het met Ray Clarke, Sonny Pike (the greatest footballer that never was) en Ajax’ voormalig hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink.

Aansluitend kun je een door Veltman gesigneerd shirt winnen. Elders in het magazine mag je jouw kennis testen in de grote Joël Veltmanquiz. Tenslotte maak je kans op twee kaartjes voor Ajax - Brighton als je onze puzzel achter in het magazine goed invult.

Onze vaste columnist Sonny Silooy gaat in op de voertaal in de kleedkamer. Dat is bij Ajax tegenwoordig Engels. De oud-speler pakte dat in zijn tijd als profvoetballer heel anders aan, blijkt uit een mooie anekdote over Jari Litmanen. Bovendien beschrijft Silooy iets wat nóg belangrijker is dan de voertaal.

Aan meningen over Ajax geen gebrek. Laat staan in tijden van crisis. Niemand raakt uitgepraat over de club. Er bestaan dan ook talloze Ajaxpodcasts. Redacteur Floris Roos recenseerde er acht op zijn lijstje.

Aanbevolen
Win gesigneerd Brightonshirt van Veltman!

Verder zijn we ontzettend blij met de komst van een nieuwe columnist. Dave Vos, trainer van Jong Ajax, gaat ons vanaf dit nummer meer inzicht geven rondom de gang van zaken bij de Ajaxbeloften. 

Op De Toekomst spreken we verder met Ar’Jany Martha (Jong Ajax) en Lily Yohannes (Ajax Vrouwen), die momenteel geldt als jongste Ajaxdebutant ooit.  Twee verschillende verhalen. De eerste voetbalt voor een nieuw contract, de tweede wil in de voetsporen treden van haar Eritrese opa.

Huistekenaar Frank Muntjewerf geeft zijn visie op de matige ontwikkeling die de spelers doormaken, terwijl onze derde columnist, Arco Gnocchi, een woordbijdrage afleverde over Ajaxopa Louis. Een pareltje naar onze mening. Onze emo-columnist houdt het zelf bij een (te) bescheiden ‘sentimenteel, doch gemeend.’

In de rubriek Typische Elf spreken we met misschien wel het meest opvallende typetje van de laatste jaren: Andy van der Meijde. De oud-speler stelt op ons verzoek een elftal samen van opzienbarende oud-teamgenoten. Dat er drie keepers in zijn basiselftal staan, verbaast ons dan weer niets.

Dit (en meer) vind je op 84 pagina’s. Ajax Life 3 valt vanaf vrijdag 20 oktober op de deurmat bij leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare. Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan!

Aanbevolen
Ajax Life 3: win boek over voetballiederen, dichtbundel of editie Meersche Helden!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >