Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vos zag eigen spel bergafwaarts gaan na fout tegen Brighton

Het was niet de avond van Silvano Vos. De jonge middenvelder leidde de eerste tegentreffer van Brighton & Hove Albion in, door de bal op een gevaarlijke plek te verspelen. Na die fout kwam Vos er nooit meer lekker in. Ajax verloor uiteindelijk met 0-2.

09 november 2023 - 22:26
Vosajabha800
Vos speelt al twee maanden met een knieblessure. © Pro Shots

Als Vos richting de draaiende camera van ESPN loopt, valt het op dat hij hinkt. “Ik heb last van m’n knie,” zo verklaart de middenvelder. “Dat heb ik eigenlijk al twee maanden. Het komt en het gaat, maar nu is het erger geworden. Tijdens de wedstrijd voelde ik het opkomen. Ik had niet verwacht dat ik zou spelen, want ik loop al een tijdje met deze blessure.”

Daarmee wil Vos overigens niet naar excuses zoeken. “Als je speelt, word je ook beoordeeld als fitte speler. Vandaag had ik een hele mindere dag. Ik was niet de Silvano Vos die ik altijd ben. Op dit niveau wordt dat gelijk afgestraft. Dat is even kut, maar ook een leermoment.”

Het ging mis in de veertiende minuut. Vos verslikte zich op het middenveld. “Ik kreeg de bal ingespeeld. Ik nam ‘m aan en wilde naar Hato passen, maar had niet gekeken,” zo blikt hij terug op het bewuste moment. “Ik speel de bal opzij, die gaat naar Ansu Fati en dan ligt-ie erin.”

Aanbevolen
Rensch steunt Vos na fatale fout: ‘Je moet sterk blijven’

Toen Vos zag dat het foute boel was, sloeg hij de handen voor de ogen. Tegelijkertijd werd hij getroost door zijn teamgenoten. “De boys hebben me goed opgevangen. Ze weten wat ik kan. Ik was heel scherp voor de wedstrijd. Zo begon ik ook. Maar sinds ik die bal gaf, ging het bergafwaarts met me. Of het in je hoofd gaat zitten? Ja, natuurlijk.”

Dan nog even terug naar de knieblessure. Is het wel verstandig om te blijven spelen met zo’n kwetsuur? “Ik ga met de fysio checken wat het plan is, of ik ga trainen of dat ik een tijdje moet herstellen en binnen moet blijven.”

Aanbevolen
Van ’t Schip ziet Ajax ondanks nederlaag stappen maken

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >