Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rensch steunt Vos na fatale fout: ‘Je moet sterk blijven’

Na afloop van de verloren thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion (0-2) gaat Devyne Rensch in op zijn nieuwe positie, de samenwerking met Josip Sutalo en de fout van Silvano Vos.

09 november 2023 - 21:52
Renschajabha800
Rensch neemt het op voor Vos en Sutalo. © Pro Shots

We wisten dat het halen van een goed resultaat tegen Brighton & Hove Albion lastig zou worden. Daarom hoopten we vooral een dapper spelend Ajax te zien. Daarin werden we voor rust niet teleurgesteld. De Ajacieden lieten zich een stuk meer zien dan in Engeland, maar maakten tegelijkertijd te veel fouten. Waarvan één fatale.

“We waren zeker niet kansloos,” zo stelt Rensch na afloop in de perskamer van de Johan Cruijff Arena. “We hebben bij vlagen goed voetbal laten zien, zowel verdedigend als aanvallend. Maar Brighton & Hove Albion is ook een goede ploeg. Ze straffen onze kleine foutjes af.” 

Waar Ajax voor rust met de borst vooruit voetbalde, daar lag het niveau in de tweede helft een stuk lager. Dat is niet voor het eerst dit seizoen. Hoe komt dat? “Dat weet ik eerlijk gezegd niet. Brighton & Hove Albion is een goede ploeg, die een-op-een speelt. Dat maakt het voor ons lastig.”

Dat Vos de eerste tegentreffer inleidde, neemt Rensch hem niet kwalijk. “Je wil nooit een fout maken. Dat is lastig voor zo’n jonge jongen. Zelf heb ik ook fouten gemaakt toen ik nog jong was. Het is belangrijk dat teamgenoten je dan steunen. Hij gaat nog wel meer fouten maken. En ik ook. Maar je moet sterk blijven.” 

Aanbevolen
Vos zag eigen spel bergafwaarts gaan na fout tegen Brighton

Rensch vond zichzelf donderdag niet terug op ‘zijn’ vertrouwde rechtsbackpositie, maar centraal achterin. Hoewel hij daar in de jeugd ook speelde, moest hij toch even wennen. “Je moet de switch in je hoofd maken, vooral in het positie kiezen. De trainer wilde met mij een man meer creëren op middenveld, om zo voetballend meer te laten zien.” 

De verdediger vormde een koppeltje met Sutalo, die de laatste weken veel kritiek kreeg. Rensch vindt dat niet terecht. “In de voetballerij krijg je weinig tijd om te wennen. Maar het is een goede jongen en een goede speler. Hij had tijd nodig om zich aan te passen, maar voetbalt nu beter. Ik zie hem stappen maken.”

Ondanks de nederlaag, ziet Rensch ook lichtpuntjes. “We hebben laten zien weer een team te zijn. We hebben tot de negentigste minuut gestreden, met het publiek erachter. Het is jammer dat het geen punten oplevert. We moeten nog veel trappen omhoog nemen, maar we gaan er zeker komen.”

Aanbevolen
Van ’t Schip ziet Ajax ondanks nederlaag stappen maken

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >