Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wijndal heeft ondanks reserverol geen spijt van overstap naar Ajax

Owen Wijndal liet tegen AZ (0-0) een teken van leven zien. De verdediger zat de laatste weken veelvuldig op de bank, maar mocht tegen zijn oude ploeg een helft meedoen. Nu hoopt hij zich weer terug in de basis te knokken.

07 mei 2023 - 10:07
Wijndalajaaz800
We zagen weer vlagen van de oude Wijndal. © Pro Shots

“Persoonlijk ging het wel goed,” zo analyseert Wijndal na afloop voor de camera van ESPN. “Als team vond ik niet zozeer dat het slecht ging, maar je maakt de kansen niet af. Daardoor wordt het een moeilijke wedstrijd. AZ krijgt ook nog een aantal kansen. Bij die bal op de paal hebben we geluk.”

Tegen AZ zagen we vlagen van de speler die we kennen uit zijn Alkmaarse periode. Waar was die versie van Wijndal de afgelopen maanden? “Op de bank,” zo zegt hij lachend, om serieus te vervolgen: “Ik vind dat ik hoor te spelen, maar de trainer maakt soms andere keuzes. Dan is het aan mij te laten zien dat ik wil spelen en in de basis hoor.” 

Aanbevolen
Heitinga flink onder indruk van centraal duo Hato/Timber

John Heitinga is niet de eerste Ajaxtrainer die Wijndal op de bank zet. Onder Alfred Schreuder moest hij ook vaak toekijken. Wijndal krijgt dan ook de vraag wat hij zichzelf kan verwijten. “Dat is een moeilijke vraag. Of het een kwestie van vertrouwen is? Nee, dat niet. Het zijn heel veel dingen. In de wedstrijden gaan dingen goed, maar ook minder goed.”

“Ik heb het met de trainer over wat hij van mij verwacht,” vervolgt Wijndal. “Ik denk dat ik me de laatste weken goed heb laten zien op de trainingen. Daarom val ik ook meer in, zoals tijdens de KNVB-bekerfinale. Nu hoop ik vaker in de basis te staan. Vandaag ging het aardig, maar dat is geen garantie voor volgende week.” 

Toen Wijndal deze zomer naar Ajax kwam, had hij het zich allemaal anders voorgesteld. Toch heeft hij absoluut geen spijt van zijn keuze. “Ik ben nog steeds hartstikke blij dat ik hier mag voetballen. Dit is de grootste en beste club van Nederland. Natuurlijk had ik het me anders voorgesteld, maar ik ben nog steeds hartstikke blij dat ik hier speel.”

Aanbevolen
Hato spreekt voorkeur uit voor rol als centrale verdediger

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >