Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hato spreekt voorkeur uit voor rol als centrale verdediger

Het zijn bijzondere weken voor Jorrel Hato. De zeventienjarige verdediger ontwikkelt zich razendsnel, maar ziet ook hoe een ploeterend Ajax steeds verder wegzakt. Ondanks die frustrerende momenten, koestert Hato de minuten die hij krijgt.

07 mei 2023 - 09:27
Hatoajaaz800
Hato is een speler van weinig woorden. © Pro Shots

Wat goed is, komt snel. Die vlieger gaat voor Hato zeker op. Spelers als Owen Wijndal en Calvin Bassey werden voor miljoenen naar Ajax gehaald, maar zijn door de piepjonge verdediger voorbij gestreefd. Wat dat zegt over hem? “Dat ik op dit moment goed bezig ben,” zo antwoordt hij droogjes na afloop van AZ-thuis (0-0).

Op de nabeschouwende persbabbel gaat het maar weinig over de wedstrijd. Hato is sowieso een speler van weinig woorden. Een tikkeltje verlegen misschien ook. Het enige wat hij over het duel kan zegen, is dat Ajax verzuimde de kansen af te maken. “Als je kijkt naar het spelbeeld, deden we het best goed.”

Het moet voor Hato vreemd zijn. Persoonlijk maakt hij mooie momenten mee, maar sportief verloopt het seizoen dramatisch. Champions Leaguevoetbal is heel ver weg. “Het is jammer dat we op dit moment niet top draaien, maar we moeten doorgaan. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen. Die moeten we winnen. Dan zien we het wel.”

Aanbevolen
Heitinga flink onder indruk van centraal duo Hato/Timber

De doorbraak van Hato voelt als lichtpuntje in donkere Ajaxtijden. Hij werd door John Heitinga niet voor niets overgeheveld naar de A-selectie. “Dit zijn mooie momenten. Die koester je ook. Het gaat ineens heel snel. Als je officieel speler van Ajax 1 bent, zit je ook in de kleedkamer van Ajax 1. Dat is een mooie beloning.” 

Hato oogt als een jongen die zich niet snel gek laat maken. Daarin krijgt hij hulp van Ajacieden met de nodige ervaring, zoals Dusan Tadic en Jurriën Timber. “Zij helpen me rond trainingen, voor en tijdens wedstrijden. Ze proberen zo veel mogelijk te zorgen dat ik mijn ding doe.”

Tegen AZ begon Hato als linksback, maar na rust werd hij als linker centrale verdediger neergezet. Een positie waar hij zich comfortabel voelt en waar dus ook zijn voorkeur ligt. Toch vindt hij zo’n omschakeling midden in een wedstrijd niet lastig. “Er is geen andere spanning. Ik ben op beide posities gewend te spelen.” 

Tot slot krijgt Hato de vraag wat zijn doel voor volgend seizoen is. “Zo veel mogelijk minuten maken,” zo besluit hij.

Aanbevolen
Deken van gelatenheid valt over ons fotoverslag van Ajax - AZ

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >