Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga geniet van piepjonge linkerflank met Hato en Godts

Ajax eindigde het met 3-1 gewonnen duel met FC Utrecht met een piepjonge linkerflank. Met Jorrel Hato en Mika Godts speelden daar twee zeventienjarige lefgozers. Trainer John Heitinga genoot er volop van.

21 mei 2023 - 18:12
Hato 1200 (1)
Hato liet zich ook tegen FC Utrecht goed zien. © Pro Shots

Hato begon het duel nog als centrale verdediger. Op die plek stond hij aan de basis van Ajax’ openingstreffer. Hij ontfutselde Anastasios Douvikas op volwassen wijze de bal en speelde deze meteen mee in de loop van Owen Wijndal. Die vond Steven Bergwijn voor de 1-0.

Heitinga was blij een gretig en dominant Ajax te hebben gezien. “We vielen samen aan en verdedigden ook samen. Bij balverlies klapten ze er continu op. We creëerden ook veel kansen, maar scoorden te weinig. Ook eindigden we met een hele jonge linkerkant met Hato en Godts. Daar staat Ajax voor,” stelde Heitinga tevreden.

Hato werd uiteindelijk beloond met de titel King of the Match. Wij van Ajax Life vroegen de trainer hoe hij kijkt naar de ontwikkeling van Hato. “Ik vond hem heel erg goed spelen. Hij kwam aantal keer in grote ruimtes in de een-tegen-een te staan. Dat deed Jorrel uitstekend. Hij loste die situaties goed op. Hij is rustig aan de bal en ziet de oplossingen. Dit zijn ook spelers die je opleidt met elkaar, maar uiteindelijk doet die jongen het vooral zelf.”

Aanbevolen
Bergwijn voelt zich lekker op tienpositie en dankt Heitinga voor vertrouwen

Het voetballeven van Hato gaat snel. Heel erg snel. De jongeling sloeg Jong Ajax praktisch over. Heitinga is zich ervan bewust. “Ik had het er net nog over met mijn staf. Het lijkt wel of Jorrel al heel lang vast in deze ploeg staat. Hij speelde alles en vaak negentig minuten. Dat is een groot compliment voor de speler. Het waren immers ook wedstrijden waar veel spanning op stond. Dat geeft wel aan hoe evenwichtig deze jongen is.”

“Hato is een ‘social connector’, zo noem ik het,” vervolgde Heitinga. “Jorrel ligt heel goed in de groep. De ouderen vangen hem ook prima op. Dusan Tadic en Davy Klaassen nemen hem continu bij de hand, maar deze jongen weet ook heel goed wat hij wil.”

Dan is er nog die andere zeventienjarige uit België: Godts. De flankspeler mocht invallen en leverde de assist af op de 3-1 van Klaassen. Het zijn zaken die zorgen voor hoop in vele Ajaxharten. Voor Heitinga is het een welkome verrassing.

“Godts kwam dit seizoen tussentijds en ik kende hem nog niet. Het is een jongen met veel potentie. Hij heeft veel dreiging en ‘snelle voetjes’. Ook is hij goed in de een-tegen-een. Hij speelt met veel bravoure en lef. Op de trainingen maakt hij indruk. Dat doet hij met zijn durf, ook zeker bij duels van Jong Ajax. Door de afwezigheid van Steven Berghuis en Francisco Conceição zijn een paar jongens niet beschikbaar. Tja, dan komt er ineens een zeventienjarige jongen bij.”

Dat is gelukkig ook nog steeds Ajax.

Aanbevolen
Ajax hoopt na zege op Utrecht stiekem op tweede plek en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >