Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergwijn voelt zich lekker op tienpositie en dankt Heitinga voor vertrouwen

Het plezier is weer terug bij Steven Bergwijn. De aanvaller speelt de laatste weken een stuk vrijer dan voorheen. Dat komt volgens hem niet alleen door zijn nieuwe positie, maar ook door het vertrouwen dat John Heitinga hem geeft.

21 mei 2023 - 17:30
Bergwijnajautr800
Bergwijn heeft op het middenveld meer vrijheid. © Pro Shots

Door de winst op FC Utrecht (3-1) en puntenverlies van PSV (3-3) kan de laatste speelronde nog wel eens interessant worden. Ajax mag stiekem hopen op de tweede plek, maar moet ook nog steeds achteromkijken richting AZ. De ploeg werkt in ieder gevoel met een goed gevoel richting het duel in Enschede.

“Natuurlijk ben ik blij,” zo reageerde Bergwijn op de vraag hoe hij de zondag heeft beleefd. “In het veld kreeg ik mee dat PSV met 3-1 achterstond. De opluchting is groot dat je deze wedstrijd wint en weer kans hebt op een Champions Leagueplek.”

De druk op PSV is richting de laatste speelronde opgevoerd. Bergwijn kent die club goed. Denkt hij dat er een kans is dat de Eindhovenaren onder de druk bezwijken? “Ik hoop het, maar ik zou het niet weten. Ik zit hier niet om over PSV te praten. Ik speel voor Ajax. Wij moeten winnen. Dan zien we wel wat er gaat gebeuren.”

Aanbevolen
Heitinga geniet van piepjonge linkerflank met Hato en Godts

Terug naar het thuisduel met Utrecht, waarin Bergwijn voor de tweede keer op rij op de tienpositie speelde. “Ik vind spelen op linksbuiten en op tien allebei wel lekker. Op het middenveld heb ik meer vrijheid en kom ik meer aan de bal. Daar kan ik mezelf meer in de wedstrijd spelen. Ik kom ook vaker en dichter bij de goal. Die positie ligt me wel.” 

Bergwijn oogt de laatste weken sowieso een stuk vrijer. Dat beaamt hij zelf ook. “Ik voel me weer goed. Het plezier is terug, maar dat betekent niet altijd dat het gelijk weer goed gaat. Je moet dicht bij jezelf blijven. Het leven van een voetballer gaat met up en downs. Je kan niet altijd de sterren van de hemel spelen.”

Dat Bergwijn weer lekkerder in zijn vel zit, dankt hij mede aan John Heitinga. “Hij is veel met me bezig en geeft me vertrouwen. Dat doet wat met je.” Het roept de vraag op: boterde het niet tussen hem en de inmiddels vertrokken Alfred Schreuder? “Daar heeft het niet mee te maken. Het zit ‘m meer in de resultaten en de vorm die we toen hadden. Maar dat is achterwege. We moeten nu bouwen naar volgend seizoen.” 

Tot slot ging Bergwijn in op zijn band met Brian Brobbey, op en buiten het veld. “Ik kan het goed vinden met Brian. Hij is sterk, snel en kan de bal goed vasthouden. Dan kan ik eronder komen. We hebben een goede connectie. We gaan buiten het veld goed met elkaar om. Dat helpt ook,” besluit Bergwijn.

Aanbevolen
Ajax hoopt na zege op Utrecht stiekem op tweede plek en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >