Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over FC Twente - Ajax

Eindigt Ajax op plek twee, drie of vier? Dat is de grote vraag richting zondag, als onze ploeg koers zet richting Enschede voor het slotduel met FC Twente. Het belooft een spannende laatste speelronde te worden. Daarom hier wat zaken die goed zijn om mee te nemen richting de aftrap.

27 mei 2023 - 11:08
Driedingentweaja800
Eerder dit seizoen won Ajax met 1-0 in Enschede. © Pro Shots

Heitinga: ‘Wij moeten’
Er komt zondag een einde aan een voor Ajax bewogen seizoen. Een voetbaljaar waarin we helaas meer dalen dan pieken kenden. “Het is een lang en pittig seizoen geweest,” zo stelt John Heitinga tegenover het eigen clubkanaal. “Je wil een seizoen goed afsluiten. Uiteindelijk wil je op het hoogste podium spelen. Dat is het liefst de Champions League. Het is belangrijk voor ons allemaal dat we zondag winnen.” 

Twente is al zeker van play-offs, terwijl de ploeg ook niet meer kan stijgen of dalen op de ranglijst. Toch weet Heitinga dat de tukkers vol voor een overwinning gaan. “Als je voetballer bent en Ajax komt op bezoek, dan wil iedereen winnen. Het wordt een lastige middag. Er is fanatiek publiek en Twente heeft een goede ploeg. Ze spelen goed voetbal. Dat doen ze met een bepaalde agressieve druk.”

Bij Ajax staat er veel meer op het spel. De Ajacieden kunnen nog tweede, derde of vierde worden. Alle scenario’s liggen open. Heitinga hoopt uiteraard op het hoogst haalbare. “We moeten vooral zelf heel goed zijn. Wij moeten. Je krijgt een kans en die moet je met beide handen aangrijpen. Je moet zelf winnen. Je hebt het niet in eigen hand, dus je bent afhankelijk van het resultaat in Alkmaar.”

Aanbevolen
Heitinga’s elf: wie laat jij aantreden in laatste duel van seizoen?

Salah-Eddine gaat voor kans bij Ajax
Ajax verhuurde Anass Salah-Eddine afgelopen zomer aan Twente. Daar maakt hij een prima indruk. De ploeg uit Enschede wil hem definitief inlijven, maar de geboren Amsterdammer gaat liever voor zijn kans bij Ajax. “Ik heb nog een tweejarig contract bij Ajax. In de voorbereiding meld ik mij daar gewoon en ga ik voor mijn kans. Dan kijken we hoe het loopt,” aldus Salah-Eddine tegenover Ajax Showtime.

“Ik heb nu een aantal wedstrijden in de eredivisie gespeeld. Richting volgend seizoen ben ik wel toe aan de volgende stap,” zo vervolgt de linksback, die ook op het middenveld kan spelen. “Ik wil gewoon een vaste basisspeler worden. Het zou heel mooi zijn als dat bij Ajax kan. Als het daar niet lukt, ga ik alle opties naast elkaar neerleggen en kijken wat het beste voor mij is.”

Voordat Salah-Eddine terugkeert bij Ajax, speelt hij met zijn huidige ploeg nog tegen de Amsterdammers. Of hij ook in actie gaat komen, is afwachten. De 21-jarige zit de laatste weken op de bank en kampte tevens met een kleine blessure. “Maar als ik minuten ga maken, geef ik gewoon vol gas. Ik speel op dit moment voor Twente, dus ik geef alles voor de club waar ik nu voor speel.”

Aanbevolen
Ajax wil tegen FC Twente nog niet in nieuwe uitshirt aantreden

Jans kijkt nog niet naar play-offs
Zoals gezegd is Twente al zeker van de play-offs. In de nacompetitie staat meer op het spel dan tegen Ajax, zou je zeggen. Of de club uit Enschede spelers gaat sparen? Daar wil trainer Ron Jans niets van weten. “Het is een heerlijk affiche,” zo stelt hij op het digitale huis van de club. “Het stadion is stijf uitverkocht en we zijn in vorm. We gaan ons echt niet sparen.”

We willen de play-offs ingaan met een goede laatste competitiewedstrijd,” vervolgt Jans. “We zijn in de competitie nog ongeslagen thuis en hebben de minste tegengoals. Ajax kan nog tweede worden, maar dan moeten ze ons verslaan. Wij doen er alles aan om zelf te winnen,” zo besluit de trainer.

Twente en Ajax trappen zondag om 14.30 uur af in De Grolsch Veste. Het duel staat onder leiding van Allard Lindhout, terwijl Erwin Blank de VAR van dienst is. De wedstrijd is live te volgen via ESPN 4.

Ajax Life Podcast #104 - Twee, drie of vier… Gierende spanning zondag!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >