Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wil tegen FC Twente nog niet in nieuwe uitshirt aantreden

Veel supporters hadden verwacht dat Ajax het nieuwe uittenue voor seizoen 2023/2024 zou dragen op bezoek bij FC Twente. Dat is immers best gebruikelijk tijdens het laatste uitduel van een seizoen. Toch kiest Ajax er – gezien de grote sportieve belangen – niet voor.

28 mei 2023 - 08:28
Tweaja Uitshirt 1200
Ajax speelt zondag in het blauwe uitshirt. © Pro Shots

De Ajacieden trekken in De Grolsch Veste het donkerblauwe uitshirt van dit seizoen over de schouders. Ajax kan nog tweede, derde of vierde worden. Er staat superveel op het spel. Ajax wil dan ook niet dat de voorbereiding van het team anders is dan normaal.

De ploeg van John Heitinga moet in elk geval zelf winnen om kans te maken op de tweede plek. Dit geeft recht op het spelen van de derde voorronde van de Champions League. Dan moet AZ ook winnen van PSV. 

Aanbevolen
Drie dingen die je moet weten over FC Twente - Ajax

Zo’n scenario zou uiteraard tof zijn in een zojuist gelanceerd nieuw uitshirt. Maar ja, het kan ook gebeuren dat Ajax derde (play-offs Europa League) of zelfs vierde wordt. In dat laatste geval speelt onze club in de derde voorronde van de Conference League. Dan zijn de druiven flink zuur, het chagrijn groot en zo verder.

Ajax wil voorkomen dat zo’n doemscenario zich voordoet terwijl de spelers het nieuwe uitricot dragen. Dan is het shirt al meteen ‘bezoedeld’. Onze club wil niet het risico lopen een valste start te maken met een fris nieuw uittenue. We herinneren ons allemaal De Graafschap-uit in 2016 nog wel. Nou ja, dat dus.

Vorig seizoen speelde Ajax op bezoek bij Vitesse overigens ook al niet in het toen net gepresenteerde uitshirt. Dat had destijds te maken met leveringsproblemen bij Adidas.

Ajax Life Podcast #104 - Twee, drie of vier… Gierende spanning zondag!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >