Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - FC Utrecht

Het laatste thuisduel van dit seizoen staat zondag op het programma. Dan komt FC Utrecht langs in de Johan Cruijff Arena. Ook tegen de ploeg uit de Domstad zijn drie punten noodzakelijk. Daarom hier wat zaken die goed zijn om mee te nemen richting de aftrap.

19 mei 2023 - 22:11
Driedingenajautr800
Álvarez staat nog altijd op scherp. © Pro Shots

Stekelenburg neemt afscheid
Maarten Stekelenburg zet na dit seizoen een punt achter zijn profcarrière als doelman. De veertigjarige keeper – die in 2020 terugkeerde bij Ajax – vindt het mooi geweest. Rondom het thuisduel met Utrecht neemt hij in de Johan Cruijff Arena afscheid van supporters. We laten hem als Supportersvereniging Ajax dan natuurlijk niet met lege handen naar huis gaan.

In totaal keepte Stekelenburg 311 officiële wedstrijden voor onze club. Een schitterend aantal. Gedurende zijn twee periodes in Amsterdam won hij vijf landstitels, vier KNVB-bekers en vier Johan Cruijffschalen. We mogen Stekelenburg na twaalf Ajaxjaren dan ook gerust een echte Ajacied noemen.

Aanbevolen
Unieke supportersbeelden: hoe Stekelenburg de schaal liet stuiteren!

Ajax presteert goed in laatste thuisduels
Ajax heeft het de laatste jaren in eigen huis lastig tegen Utrecht. De ploeg uit de Domstad nam tijdens zeven van de laatste twaalf thuisduels minstens een punt mee uit Amsterdam. Vorig seizoen wonnen de Utrechters in de Johan Cruijff Arena, door een late treffer van Django Warmerdam (0-1).

Toch zijn er ook positieve statistieken te melden. Ajax presteert over het algemeen uitstekend tijdens laatste thuiswedstrijden. Van de afgelopen 23 seizoenen won Ajax 22 keer de afsluiter voor eigen publiek. De ene keer dat het mis ging tijdens het laatste thuisduel, was in seizoen 1997/1998. Destijds was, je raadt het al, Utrecht de tegenstander.

John Heitinga moet het zondag doen zonder Steven Berghuis en Francisco Conceição. Het duo is nog altijd niet fit genoeg om in actie te komen. De trainer heeft wel goede hoop dat Berghuis het slotduel met FC Twente haalt. Bij Ajax staan Edson Álvarez, Davy Klaassen, Kenneth Taylor en Lorenzo Lucca op scherp. 

Aanbevolen
Heitinga’s elf: met welke formatie scoor jij driepunter in laatste thuisduel?

Utrecht gaat voor zesde plek
Utrecht heeft zich als huidige nummer zeven van de eredivisie al geplaatst voor de play-offs. Of de ploeg van Michael Silberbauer dan niks meer heeft om voor te spelen? Nee, dat niet. De Utrechters kunnen nog voorbij Sparta op de ranglijst, wat ze een thuisvoordeel oplevert bij het ingaan van de strijd om Europees voetbal.

Silberbauer hoopt vooral dat zijn ploeg zondag als hecht team op het veld staat. “Voor mij draait het om het leveren als team. We moeten geloof hebben in wat we doen, op het veld laten zien dat we van iedereen kunnen winnen en als een echt team zowel aanvallend als verdedigend ons ding doen,” aldus de trainer tegenover het eigen clubkanaal.  

Ajax en Utrecht trappen zondag om 14.30 uur af in de Johan Cruijff Arena. De wedstrijd staat onder leiding van Bas Nijhuis, terwijl Rob Dieperink de VAR van dienst is. Het duel is live te volgen op ESPN 4.  

Ajax Life Podcast #103 - Op het tandvlees tegen U…

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >