Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke supportersbeelden: hoe Stekelenburg de schaal liet stuiteren!

Het mag duidelijk zijn dat de gedeukte kampioensschaal van 15 mei er eentje is met een verhaal. Een mooi verhaal bovendien! Eentje waarin de stoppende Maarten Stekelenburg een hoofdrol speelde. Terug naar 2011 met heerlijke supportersbeelden.

19 mei 2023 - 10:38

Uitgerekend hij, de klemvaste keeper, liet de kampioensschaal die dag op het Amsterdamse wegdek stuiteren. Het blijft een geweldig verhaal. Een verhaal dat enige nuance behoeft, liet Stekelenburg eerder al eens weten aan Ajax Life.

“Het verhaal klopt niet helemaal,” stelde de keeper. “Ik had de schaal helemaal niet alleen vast, dat deed ik samen met Jan Vertonghen. De sfeer was wat doodgeslagen in de bus, het was tijd voor wat actie. Dus deden we het luik open, gingen bovenop de bus zitten, met onze benen bungelend in het gangpad.”

Beetje lol en alles. Totaal onschuldig, maar toch... “Ik vroeg nog aan Vertonghen, die in de buurt woonde waarin we toen reden, of het wel veilig was onze hoofden uit de bus te steken. Of er geen kabels hingen of de bovenleiding van de tram. Geen centje pijn, zei Jan. Hier rijdt geen tram.”

Aanbevolen
Stekelenburg hangt keepershandschoenen aan de wilgen

Precies dat bleek echter niet het geval, zo blijkt uit het verhaal van Stekelenburg. “Er kwam een enorme kabel op ons af. Ik kon Jans hoofd nog op tijd wegtrekken, zelf weerde ik dat ding af met mijn arm. Ja, dat ging ten koste van de schaal. Die was op dat moment het minst belangrijk.”

En dus kletterde het zilverwaar op de grond, waarna een enthousiaste supporter het kleinood juichend weer afleverde bij de bus. “Nog steeds zit er een enorme buts in die schaal, die hebben ze er nooit uit laten deuken. Een mooie herinnering aan een gedenkwaardig seizoen.”

Afijn, de beelden zijn heerlijk om af en toe terug te kijken!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >