Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stekelenburg hangt keepershandschoenen aan de wilgen

Maarten Stekelenburg zet na dit seizoen een punt achter zijn profcarrière als doelman. De veertigjarige keeper – die in 2020 terugkeerde bij Ajax – vindt het mooi geweest.

18 mei 2023 - 14:19
Stekelenburgstopt800
Bedankt voor alles, Steek! © AFC Ajax

Stekelenburg kwam bij Ajax binnen als dertienjarig jochie. Hij doorliep de jeugdopleiding en groeide uit tot eerste doelman. In de periode van 2002 tot en met 2011 stond hij onder de lat bij het eerste elftal, waar hij drie kampioensschalen, drie KNVB-bekers en vier Johan Cruijffschalen binnenharkte.

In de zomer van 2011 vertrok Stekelenburg na negen jaar uit Amsterdam voor een avontuur bij AS Roma. Daarna keepte hij achtereenvolgens bij Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton, om in de zomer van 2020 weer terug te keren op het oude vertrouwde nest.

In eerste instantie was een rol als tweede doelman voor hem weggelegd, tot Andre Onana een verkeerd pilletje nam. Door de dopingschorsing van de Kameroener moest Stekelenburg plots in actie komen. Zo beleefde hij gedurende het seizoen 2020/2021 een soort tweede jeugd. Het seizoen daarop belandde hij, mede door blessures, weer op de bank.

In zijn tweede Ajaxperiode werd Stekelenburg twee keer kampioen en won hij één keer de beker. In totaal keepte hij 311 officiële wedstrijden voor onze club. Een schitterend aantal. We mogen Stekelenburg na twaalf Ajaxjaren dan ook gerust een echte Ajacied noemen. 

Rondom het thuisduel met FC Utrecht neemt hij afscheid. We laten hem als Supportersvereniging Ajax dan natuurlijk niet met lege handen naar huis gaan.

Bedankt voor alles, Steek!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >