Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Baan in verzorgingstehuis leidt tot maandwinst van SV Ajax Poule

Michel Berkhof werkt in een verzorgingstehuis in Apeldoorn, waar een van de bewoners fanatiek meespeelde met onze SV Ajax Poule. Hij liet zich inspireren en pakte ook zijn glazen bol erbij. Een kleine twee maanden later was hij ruim veertienhonderd medesupporters te slim af.

Door Jordy Haak
03 mei 2023 - 11:19
Michel 1200
Michel viel razendsnel in de prijzen. © Michel Berkhof

Wanneer we de 25-jarige Ajacied een belletje geven, horen we aan de andere kant van de lijn een opgewekte stem. Dat lijkt misschien enigszins opmerkelijk na de verloren KNVB-bekerfinale, maar Michel heeft reden tot lachen. Hij is namelijk de maandwinnaar van onze SV Ajax Poule. Zodoende gaat hij aan de haal met twee kaarten voor AZ-thuis.

Moeten we hier spreken van beginnersgeluk? “Haha, zo zou je het kunnen noemen. Ik speel namelijk nog niet zo lang mee,” vertelt Michel eerlijk. “Ik ben werkzaam bij verzorgingstehuis Talma Borgh, waar een van de bewoners heel enthousiast was over de SV Ajax Poule. Dat vond ik wel geinig. Toen ben ik het zelf ook eens gaan proberen. Dat was ongeveer twee maanden geleden. En nu ga ik er met de winst vandoor.”

We zijn dan ook razend benieuwd wat het geheim is van deze meestervoorspeller. “Je verdient niet alleen punten door de uitslag van wedstrijden goed te voorspellen, want ook het aanwijzen van de juiste doelpuntenmaker bij Ajax kan een hoop bonuspunten opleveren. In de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard gokte ik op treffers van Steven Berghuis. Hij maakte er twee. Dat heeft het verschil gemaakt.”

Aanbevolen
Gortdroge cult: hengelen met Danny Blind

Michel voelde het vast aan zijn water! Toch kende Ajax een ronduit beroerde maand, met puntenverlies tegen Go Ahead Eagles, Feyenoord en tweemaal PSV. Had hij dat dan ook voorzien? “Nee, ik had niet voorspeld dat het mis zou gaan voor Ajax. Ik kan er niet tegen om Ajax te laten verliezen, maar waarschijnlijk staan mijn medesupporters er hetzelfde in.”

Als klein kind ging Michel veel met zijn vader naar Ajax. Tegenwoordig speelt hij zelf als linksback in de selectie van V.V. Albatross uit Ugchelen, waardoor hij niet zo vaak meer een bezoekje aan de Johan Cruijff Arena kan brengen. Des te leuker vindt hij het om er tegen AZ weer eens bij te zijn.

“Ik kijk ernaar uit en ben benieuwd naar de plekken. Wie ik meeneem? Ik denk dat ik mijn vriendin kennis laat maken met Ajax. Dat vindt ze vast leuk. En in het verzorgingstehuis ga ik de bewoner die mij enthousiasmeerde voor de SV Ajax Poule vertellen dat hij nog beter zijn best moet doen, haha!”

Lijkt het jou tof om ook mee te spelen? Schrijf je dan in voor onze SV Ajax Poule! Het is gratis en je kunt meteen meespelen voor de maand mei. Ook is het handig om onze app te downloaden. Dus hup, aan de slag!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >