Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Gortdroge cult: hengelen met Danny Blind

In onze zoektocht naar nostalgische Ajaxfilmpjes komen de video’s van Harry Vermeegen nogal eens voorbij. De televisiepresentator nam in de jaren negentig veelvuldig Ajacieden mee uit vissen. Danny Blind was de eerste die met hem in een bootje stapte.

02 mei 2023 - 11:13

Met zijn vistripjes trad Vermeegen buiten de gebaande paden en interviewde hij voetballers eens in een andere setting. Het leverde regelmatig kolderieke en humoristische situaties op. Andere video’s waren juist gortdroog, maar precies daardoor grappig. Onder die categorie valt dit filmpje.

In de allereerste aflevering van De Regenjas zien we Vermeegen en Blind samen ronddobberen in een bootje. Daar wordt de toenmalige situatie bij Ajax besproken. Blind senior geeft aan dat het niet makkelijk is het vertrek van zeven basisspelers op te vangen. Woorden die ook prima op het huidige seizoen van toepassing hadden kunnen zijn.

Aanbevolen
Heerlijke cult: hengelen met Harry en 'Baba'

Blind vertelt ook bezig te zijn aan zijn laatste seizoen als profvoetballer, maar daar houdt het serieuze deel wel mee op. Verder is de video vooral kolderiek. Onder het genot van een bakkie pleur en een bammetje wordt de beste vistactiek besproken. De dobber wordt geanalyseerd en het geduld van het duo wordt flink op de proef gesteld. 

Of de mannen erin slagen ook nog iets te vangen? Daarvoor moet je de video zelf even bekijken. Een stukje nostalgische televisie, dat aan het einde van de vorige eeuw goed scoorde, al vond Blind zelf het vissen vooral een saaie bezigheid, haha!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >