Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic heeft geen spijt dat hij Ajax als favoriet voor klassieker bestempelde

Dusan Tadic bestempelde Ajax als favoriet voor de klassieker. Woorden die volgens Orkun Kokcü als doping werkten voor Feyenoord. Ook na de verloren kraker (2-3) in de Johan Cruijff Arena heeft de aanvoerder geen spijt van zijn uitspraken.

Door Jordy Haak
19 maart 2023 - 18:16
Tadic Na Klassieker 1200
Tadic gaat het hoofd even leeg maken. © Pro Shots

“Ajax is vier keer op rij kampioen geworden en heeft het meeste zilverwerk van alle Nederlandse clubs in de prijzenkast staan. Wanneer je dan een thuiswedstrijd in de eredivisie speelt, ben je altijd de favoriet. Dan maakt het niet uit wie de tegenstander is,” reageerde Tadic op de persconferentie na afloop.

“We weten dat Feyenoord een sterke ploeg heeft, met een uitstekende coach. Ze presteren erg goed als team, maar deze wedstrijd had twee kanten op kunnen vallen,” vervolgde de Serviër, die Ajax gedurende het duel verschillende fases zag doormaken. Vooral het eerste kwartier na rust viel hem erg tegen van Amsterdamse zijde.

“We wilden na rust scherp beginnen en nog meer geven dan in de eerste helft. In plaats daarvan waren we juist slordig. We maakten veel fouten zonder reden. Dan valt de 2-2 en krijgt Feyenoord meer energie. Toch kon het in de slotfase nog twee kanten op. Als Mohammed Kudus vlak voor tijd had gescoord, winnen we de wedstrijd.”

Aanbevolen
Heitinga baalt dat Ajax na rust achteruitliep en duels niet aanging

Dat gebeurde niet. Ajax moest opnieuw in de achtervolging. Sterker nog, de landstitel is verder weg dan ooit. Dat beseft ook Tadic, die het normaal altijd over ‘pak schaal’ heeft. “Dat zit momenteel even niet in ons hoofd. Dat lijkt me ook logisch. Feyenoord staat momenteel op poleposition. We moeten nu de laatste acht wedstrijden winnen en dan zien we wat er gebeurt.”

Na afloop van het duel ging het veel over Quilindschy Hartman en Oussama Idrissi, die beiden aan een rode kaart ontsnapten. Hartman had een tweede gele prent moeten krijgen na overtredingen op Steven Berghuis en Kudus, terwijl Idrissi direct rood had kunnen krijgen na een harde charge op Owen Wijndal. Tadic wilde er niet teveel woorden aan vuil maken.

“Ik heb beide situaties niet goed gezien, dus ik kan daar geen commentaar op geven. Natuurlijk had het ons geholpen als zij met een man minder kwamen te staan, maar we moeten ons focussen op de zaken die we zelf kunnen verbeteren.”

Tadic beaamt dat de nederlaag tegen de aartsrivaal hard aankomt. Hij – en zijn ploeggenoten – hebben even tijd nodig de tik te verwerken. “Het is altijd moeilijk dit soort wedstrijden te verliezen. Daar komt veel emotie bij kijken. Daarom is het goed dat er nu een interlandbreak volgt. Dan hebben we even tijd mentaal te herstellen en rust in ons hoofd te krijgen. Er resteren nog acht wedstrijden. Daarin gaan we alles geven.”

Aanbevolen
Berghuis feliciteert oud-werkgever en is reëel over titelstrijd

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >